Dit is er allemaal mogelijk met de dooier
Before Article

Dit is er allemaal mogelijk met de dooier

Een gepekelde of gerookte eierdooier raspen? De veelzijdigheid van de dooier is uitzonderlijk! Laat je inspireren door drie bijzondere toepassingen die je kunt inzetten als finisher van gerechten of creëer hiermee een bruisende ontbijtkaart.

Pekelen

De bereidingswijze is vaak eenvoudig, maar de dooier heeft wel de tijd nodig. Zo ook met pekelen.

Pekel eierdooiers is een zout-suikermengsel en laat dit 24 uur afgedekt in de koeling liggen. Spoel ze vervolgens schoon met wittewijnazijn om ze daarna over een salade of gegrilde groenten te raspen. Verras je gasten door deze handeling aan tafel uit te voeren!

Roken

Gerookte eidooiers als finishing touch van een gerecht doet de smaakpapillen tintelen! Je rookt de dooier binnen vijf minuten op hoog vuur, maar moet ze vervolgens nog wel een uurtje in de oven laten rusten nadat je het vuur hebt gedoofd.

Inspiratie nodig voor een toepassing? Spaghetti met broccoli, ansjovis & gerookte eierdooier.

Rijpen

Voor het rijpen van eierdooiers heb je een aantal dagen nodig. Rijp de dooiers door ze in het water met een groenten-zoutmengel onder te dompelen en laat ze 12 uur op kamertemperatuur staan. Giet de vloeistof Voeg naar eigen smaak kruiden toe.