Van meewerken naar leidinggeven: 4 basics
Before Article
Van meewerken naar leidinggeven: 4 basics

Van meewerken naar leidinggeven: 4 basics

Een goede speler is nog geen goede trainer. En een goede kok is niet automatisch een goede chef-kok of ondernemer. Leidinggeven is een vak apart. Wanneer je leidinggevende wordt van je oude team verandert er veel. Hier enkele basics om je op weg te helpen.

Accepteer je nieuwe rol

Misschien wil je het niet, maar het gebeurt: zodra je de leidinggevende wordt, verandert je rol in het team. Te hechte relaties kunnen het erg moeilijk maken om noodzakelijke beslissingen te nemen of volledige medewerking te krijgen. Maar wees aan de andere kant ook niet te afstandelijk: een goede band met je medewerkers is belangrijk om hen te motiveren en voor je door het vuur te laten gaan.

Maak je verwachtingen duidelijk

Schets de kaders. Je bent nog dezelfde persoon als vroeger, maar je hebt wel een andere rol met andere doelen. De smaak en presentatie van de gerechten zijn net zo belangrijk als vroeger. Maar misschien wil je daarnaast toewerken naar minder waste, sneller uitserveren, meer bijverkopen of noem het maar op. Je wilt toewerken naar een hogere omzet of juist kosten besparen. Bespreek dit met je team. Zeg wat je anders wilt gaan doen of juist hetzelfde wilt houden, en waarom. En bespreek vooral ook de verwachtingen van je team.

Zorg voor overzicht

Een valkuil voor een nieuwe leidinggevende is alles willen meemaken en weten. Maar zeker bij een groot bedrijf is dit een hele klus. Bovendien: niemand blinkt overal in uit. Ook loop je hiermee het risico dat het ten koste gaat van de motivatie van je team. Het kan soms nodig zijn, zeker bij een jong team en veel leerlingen. Maar stel prioriteiten en gun je medewerkers vooral de ruimte om eigen ideeën en behoeften te ontplooien. Het sleutelwoord is vertrouwen en iedereen laten doen waar hij of zij goed in is. Het is juist goed als ze ergens beter in zijn dan dat jij bent.

Vraag feedback

Denk niet dat je alle wijsheid al in pacht hebt. Leidinggevend is talent, maar vergt ook ervaring. Als beginnend leidinggevende heb je nog veel te leren. Trainingen helpen je op weg, maar vervolgens is het vooral een kwestie van leren in de praktijk. Wees kritisch op jezelf en vraag feedback aan anderen. Verstandig: wees ook scherp op de reacties die je gedrag opwekt bij anderen.

Meer weten over wanneer je met welke stijl van leidinggeven (overleggen, coachen, delegeren en instrueren) het beste resultaat boekt? Lees meer over de training Leidinggeven.