Food & fun: 4x eatertainment
Before Article
Ellen's stardust diner

Food & fun: 4x eatertainment

Uit eten gaan draait al lang niet meer alleen om de gerechten, service en inrichting. Tegenwoordig gaat het om een beleving van alle zintuigen. Denk aan een arcade en sport in combinatie met gerechten. En ook ter inspiratie: aan deze vier voorbeelden van eatertainment uit binnen- en buitenland.

Ellen’s Stardust Diner: zangshow en gerechten

Deze zaak vinden we niet voor niets op Broadway in New York. De bediening bestaat uit multitalenten die je niet alleen bedienen, maar tegelijkertijd een spetterende zangshow opvoeren. Voor de meeste medewerkers is Ellen’s een opstapje naar een echte Broadwayshow. Blijft toch iets bijzonders: dat je eten wordt opgediend onder een klassieker van Frank Sinatra. Geheel in thema verwijzen de namen van sommige gerechten naar oude hits.

Ellen's stardust diner

Doloris: doolhof en restaurant

Is het een bar of een doolhof. Waarom niet allebei? Bij Doloris vind je het. De rooftopbar is één van de grootste van de Benelux en biedt een uitzicht van 360 graden over de stad Tilburg. Gasten genieten er van comfortfood gerechten uit de wereldkeuken. Op de verdieping daaronder bevindt zich een surrealistisch kunstdoolhof, waar je het besef van tijd en ruimte volledig kwijt bent. Mede-eigenaar Steffan Orlemans: ‘Alleen al door het doolhof is er de hele dag traffic in en uit. Hierdoor oogt het voor passanten al meteen gezellig vol. En dan nemen mensen natuurlijk sneller plaats om ook iets te nuttigen.’

doloris tilburg rooftopbar

Dinner in Motion: videoshow en gerechten

In dit lijstje mag Dinner in Motion niet ontbreken. Volgens velen de trendsetter van eatertainment in ons eigen land. Bij Dinner in Motion beleef je een show terwijl je eet: het is een twee uur durende show gecombineerd met shared dining. Via geprojecteerde beelden op de muren maken de 36 gasten een onvergetelijke culinaire reis. En tussendoor, op vaste momenten tijdens de show, krijgen ze de heerlijkste gerechten voorgeschoteld. Kortom, deze vorm van digitaal dineren is écht een beleving voor alle zintuigen.

Dinner in Motion Foodbrigade eatertainment

Dinner in the Sky: dineren op hoge hoogte

Het concept begon ooit in België, maar Dinner in the Sky is tegenwoordig te vinden in 59 landen wereldwijd. Waaronder Nederland. Wat het bijzonder maakt: gasten worden met een hijskraan naar 50 meter hoogte gehesen, waar ze genieten van culinaire hoogstandjes met bijbehorend wijnarrangement. Terwijl ze ondertussen wijds wegkijken met een fantastisch uitzicht. Kortom, een culinaire ervaring op letterlijk hoog niveau.

dinner in the sky