Cocktailbars om van te leren
Before Article

Cocktailbars om van te leren

De zomer is in aantocht, wat betekent dat de temperaturen stijgen en de terrassen tot laat in de avond zijn gevuld. Wil je je gasten eens een keer iets anders serveren dan het standaard biertje of glas witte wijn? Hieronder meer over 3 cocktailbars met ieder hun eigen innovatieve benadering, ter inspiratie.

Flying Dutchmen

De Flying Dutchmen in Amsterdam staat het meest bekend om de prestigieuze titels waarvoor ze in aanmerking zijn gekomen. Zo is mede-oprichter Tess Posthumus vorig jaar voor het derde jaar op rij genomineerd voor de titel ‘International Bartender of the Year’ en is de cocktailbar genomineerd in de categorie ‘Best New International Cocktail Bar’. Naast sublieme cocktailcreaties organiseren ze meerdere keren per week events en posten ze iedere week een andere cocktail op hun social media kanalen. Een perfect staaltje branding!

Mr. Finch

Mr. Finch positioneert zichzelf als het perfecte uitgangspunt voor een avond uit. De bar is namelijk te vinden in dé restaurantstraat van Utrecht -de Drieharingstraat-. Zo kun je moeiteloos na je cocktail een hapje gaan eten of andersom. Om de keuze makkelijker te maken heeft Mr. Finch de menukaarten van de omliggende restaurants in huis en kunnen zij een reservering voor je plaatsen. Daarnaast hebben ze een ‘Fine drinking’ menukaart met bijpassende kleine hapjes. Verras je gasten ook eens door het aanbieden van deze extra service.

Mr. Smith

Mr. Smith is het perfecte voorbeeld van een goed uitgewerkt concept. De speakeasy-bar zit verstopt achter een doodnormale deur in de rechtstraat in Maastricht. Boven de deurbel staat de quote ‘Press for drinks’ . De kelder, die voorheen dienst deed als wijnkelder, voelt intiem en sfeervol aan. Vooral de details zorgen voor het originele karakter, zoals de houten bar met een in het oog springende achterwand én een cocktailwerkstation. Door het klein aantal couverts wordt reserveren aangeraden, wat de bar alleen maar nóg gewilder maakt.