BBQ basics: 4 aandachtspunten
Before Article

BBQ basics: 4 aandachtspunten

Het terrasseizoen is dé gelegenheid om uit te pakken met outdoor cooking. Tenminste als je het op de juiste manier aanpakt. Wil je dit seizoen meer halen uit je barbecue of er voor het eerst mee starten? We zetten enkele aandachtspunten voor je op een rij.

De juiste barbecue

Als het om barbecueën gaat, kun je verschillende kanten op. Met een traditionele houtskoolbarbecue geef je die typische rokerige smaak aan vlees, vis of groenten. Terwijl je next level met een keramische barbecue of smoker bijvoorbeeld grotere delen langere tijd op precies de juiste temperatuur gaart. Een open-vuur-barbecue biedt weer een hele andere beleving. En zo zijn er nog veel meer opties.

De juiste brandstof

Wil je snel barbecueën of lang garen? De keuze van je brandstof hangt af van je doel. Zo wordt houtskool in no time heet en kun je hiermee op hoge temperaturen dunne stukken vlees garen. Houtskool brandt sneller op dan briketten, die langer de temperatuur vasthouden. Daarom zijn briketten beter geschikt wanneer je langer wilt garen op wat lagere temperatuur. Met een uitzondering: in een keramische barbecue kun je beter gaan voor grovere stukken harde houtskool.

De juiste smaakmakers

Je kunt alle kanten op wanneer je een stuk vlees of vis meer smaak wilt geven op je barbecue. Denk aan dry rubs en marinades, waarmee je nog meer uit je vlees haalt. Maar smaakversterkers bieden nog meer voordelen. Een dry rub zorgt er bij temperaturen tussen de 160 en 180 graden bijvoorbeeld ook voor dat de sappen beter in het vlees behouden blijven, waardoor het malser wordt.

De juiste presentatie

Natuurlijk serveer je je barbecuegerechten ook in stijl. Denk culinair en verder dan alleen het stuk vlees, vis en de groente van de barbecue. Zoek de combinaties op. Of: vergroot je omzet door je barbecuegerechten ook to go mee te geven. Bijvoorbeeld in 100% biologische disposables. Trendy én ook extra aansprekend voor je bewuste gasten.