4 exotische keukens die het gaan maken in 2019
Before Article
exotische keukens sri lanka ei

4 exotische keukens die het gaan maken in 2019

Internationalisering is al jaren bezig in de foodwereld. Nederlanders houden ervan om de ene week in een sushirestaurant te zitten, om vervolgens de week daarop gevulde wijnbladeren te bestellen bij de Griek. Anno 2019 is de consument op zoek naar ongekende ervaringen, culturen en smaken. Wie is er tegenwoordig niet vier weken tussenuit getrokken om te gaan backpacken in Azië of om een safaritour te volgen in Zuid-Afrika? Hier zijn de vier exotische keukens die deze behoefte perfect vervullen.

De Sri Lankaanse keuken

Sri Lanka is door zijn ongerepte natuur en prachtige tempels niet alleen een populair vakantieland. Het eten wordt ook steeds populairder. Denk hierbij niet alleen aan het typische ‘rijst met curry’, maar ook aan de Egg Hopper (een soort krokant bakje van pannenkoekendeeg met daarin een gebakken ei), de Samosa (een pittig gevulde loempia in de vorm van een kleine appelflap) of de Pani Pol (een pannenkoek met een vulling van suikerriet en kokos).

De Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken wordt beïnvloed door verschillende culturen. Niet alleen de Chinese en Thaise cultuur is te herkennen. Ook het Franse koloniale verleden schemert door in verschillende gerechten. Tegenwoordig kent iedere foodlover wel Phở, de overheerlijke rijstnoodlessoep met rundvlees of kip. Echter, zijn er nog talloze andere mogelijkheden met de Vietnamese keuken die sinds kort ongekend waren in Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om de Aziatische invloeden ook toe te passen op de drankenkaart? Klik hier.

De Georgische keuken

Iets dichterbij huis hebben we Georgië. Wellicht te herkennen als het Oost-Europese land waar het vorige seizoen van Wie Is De Mol plaatsvond. Georgië heeft meer te bieden dan alleen een prachtig berglandschap. Met zijn unieke karkater kunnen de gerechten uit de Georgische keuken zeker de moeite waard zijn om op te nemen op de eigen menukaart, zoals ‘Khachapuri’ of ‘Khinkali’.

De Perzische keuken

Onder de Perzische keuken verstaan we landen gelegen in het Perzische Rijk, oftewel het Midden-Oosten. In deze keuken met mediterrane sfeer is de smaak zuur erg belangrijk. Deze smaak wordt toegevoegd door het gebruik van verschillende ingrediënten, zoals granaatappel, rabarber, tamarinde of citrusvruchten. Door ongekende smaaksensaties is deze keuken enorm interessant voor de mensen die verder durven te kijken dan de typische carpaccio op de menukaart.

Al met al is er genoeg exotisch om te ontdekken in 2019. Til je zaak culinair naar een hoger niveau. Durf verder te kijken dan de typische Italiaanse of Franse keuken en realiseer op deze manier toegevoegde waarde voor je gast! Klik hier om meer inspiratie op te doen om deze ingrediënten zelf toe te passen.