3x restaurants die het helemaal anders doen
Before Article
Foodbrigade_coal office_afkijken restaurants

3x restaurants die het helemaal anders doen

Beleving maakt het verschil. Sommige restaurants gaan daarin nét wat verder. Bijvoorbeeld deze inspirerende voorbeelden uit landen in de buurt.

Alchemist – Copenhagen

Bij de net heropende Alchemist kom je niet even langs voor een snelle lunch of een klein diner. Je gaat voor een avondvullende beleving. Voor de duidelijkheid: met avondvullende beleving bedoelen we een zes uur durend diner met maar liefst vijftig (!) kleine gerechten. En verdiepingen vol expliciete beeldschermen, theater en kunst. Totaalbeleving 2.0. Vanuit vier keukens bereiden 30 chefs de gerechten voor ‘slechts’ 44 gasten. Gasten reizen letterlijk door het menu: om de zoveel gerechten vertrekken ze naar een andere ruimte in telkens een volledig ander thema. Deze avondvullende beleving is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd: de kosten zijn zo’n 575 euro.

Alchemist Foodbrigade

Coal Office – Londen

De trend van blurring zet zich voort in Coal Office. Gasten die fan zijn van het servies waarop ze hun gerechten opgediend krijgen, kunnen het na afloop kopen in de winkel erboven. Net als al het andere in de zaak. Zien we op zich vaker, maar er is toch wel één verschil wat deze zaak extra bijzonder maakt. Alles wat je ziet, komt van de designstudio van een van de eigenaren. Designer Tom Dixon gebruikt het restaurant zelfs om te experimenteren met zijn nieuwste designs. En chef-kok Assaf Granit bereidt met zijn team de heerlijkste gerechten op zijn eigen wijze. De keuken en keukenprocessen (van mise-en-place) tot het koken zijn verdeeld over drie etages.

Foodbrigade_coal office_afkijken restaurants

Arros QD – Londen

Net open: Arros van QD van driesterrenchef Quique Dacosta. Zijn restaurant laat zich het beste omschrijven als een eerbetoon aan rijst. De Spaanse chef wilde de gastronomische traditie uit zijn geboortestreek brengen naar een van de belangrijkste steden ter wereld. Dus dat betekent veel paella en andere rijstgerechten bereid op houtvuur. Combineer dat met Mediterrane wijnen en elke gast waant zich in Valenciaanse culinaire sferen (uniek in Londen).

Arros qd Foodbrigade