3x dorstlessende margepakkers voor op het terras
Before Article

3x dorstlessende margepakkers voor op het terras

Dit is hét moment om je omzet een boost te geven met eigen dorstlessende creaties. Dranken- en ijsklassiekers bereid op basis van water. Voordelig qua inkoop, gezond, gemakkelijk te bereiden en zo aantrekkelijk gepresenteerd dat je gast daar best wat meer voor wilt betalen.

Zelfgemaakte ijsthee

Met homemade ice tea serveer je een verfrissende traktatie met een kostprijs die een fractie is van een ready-to-drink variant. En je kunt er ook nog eens volledig je eigen twist aan geven. Hoe meer je uitpakt met smaak en presentatie, hoe meer je gast bereid is ervoor te betalen. Zo pak je op een zelfbereide groene jasmijn ijsthee met inkoop per glas van 0,42 euro en verkoopprijs 3,71 al 89% marge. Serveer je ijsthee in een groot glas of een drankcontainer gevuld met seizoensfruit voor nog meer aantrekkingskracht.

Fresh lemonade

Inmiddels een ongekende terrasklassieker: je eigen verse fresh lemonade. Dorstlessend, verkoelend én gezond. Het mooie aan een fresh lemonade? Net als bij je zelfgemaakte ijsthee is er alle ruimte voor je eigen signatuur. Voeg vers fruit, groenten, kruiden en ijs toe aan het water of bijvoorbeeld jenever voor een extra punch. Bij fresh lemonades lopen de marges in de meeste gevallen op tot wel 80%. Je kunt je lemonade volledig zelf bereiden óf het net wat gemakkelijker aanpakken. Met infusions breng je plat, bruisend of kokoswater nog sneller op smaak.

Homemade ijslolly’s

Extra leuk voor je jonge gasten, maar eigenlijk voor elke gast die wel wat verkoeling kan gebruiken. Bedenk en maak je eigen unieke smaak waterijs. Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen zodat je ook inspeelt op de behoefte van je bewuste gast. Zo wordt een simpele ijslolly ineens een trendy margemaker. Maak de uitstraling extra bijzonder door eerst een laag in te vriezen en dan vers fruit, eetbare bloemen of kruiden toe te voegen. Alsof het zweeft in het ijs. Dan hebben we het al snel over marges van boven de 70%. Extra handig: ijs blijft lang goed in de vriezer, dus je kunt gemakkelijk een voorraad opbouwen op een rustiger moment.