Wat je leert van The World’s 50 Best Restaurants 2018
Before Article

Osteria Francescana in Italië is uitgeroepen tot het beste restaurant van 2018. Niets nieuws voor chef-kok Massimo Bottura, in 2016 was dit namelijk ook al het geval. Wij hebben de top 5 voor jou op een rijtje gezet, met daarbij de belangrijkste speerpunten van de chefs.

Osteria Francescana, Italië

Chef-kok: Massimo Bottura
De hedendaagse Italiaanse keuken gaat volgens Massimo niet om revolutie, maar om evolutie. Het belangrijkste is volgens hem om tradities te omarmen en deze te ontwikkelen door het gebruik van nieuwe ingrediënten. Wat hij absoluut niet wil is in nostalgie blijven hangen. ‘Het interesseert mij niet dat de Italianen de pasta van hun moeder heilig vinden, ik ga er toch mee experimenteren.’ Ook maakt Bottura gebruik van unieke namen zoals ‘Oops, I dropped the lemon tart’ en ‘The crunchy part of the lasagna’. Met zijn nieuwe boek ‘Bread Is Gold’ laat hij 165 buitengewone gerechten met gewone ingrediënten zien.

Many different Masters of PASTA. Biodiversity of ingredients but also of IDEAS #madeinitaly #pasta

Een bericht gedeeld door Massimo Bottura (@massimobottura) op

 

 

El Celler de Can Roca, Spanje

Chef-kok: Joan Roca
Voor de drie broers en eigenaren Joan (chef-kok), Joseph (sommelier) en Jordi (patissier) staat familie voorop. De broers zijn opgegroeid in het restaurant van hun ouders, dat 365 dagen per jaar open was. Jordi, de jongste van de drie, werd in 2014 uitgeroepen tot de beste patissier van 2014. Helemaal terecht met al zijn spectaculaire ideeën. Van een recreatie van de goal van Lionel Messi tot aan een gerecht dat geïnspireerd is op de parfum Eternity van Calvin Klein. Ze ontwikkelen nieuwe ideeën in hun eigen boerderij, waar ze een laboratorium en (proef)tuin hebben.

Mirazur, Frankrijk

Chef-kok: Mauro Colagreco
Mauro laat zich inspireren door drie thema’s: zee, tuin en de bergen. Hij gebruikt alleen lokale ingrediënten, maar dat is ook niet moeilijk met een eigen tuin vol met kruiden, eetbare bloemen en 35 verschillende soorten tomaten. ‘Tomaten zijn een soort van passie voor me. Ze vertegenwoordigen zomer, de zon en de hitte. Elk jaar voeg ik verschillende soorten tomatensoorten toe, waar ik best wel trots op ben!’

Últimos cítricos de la temporada #citrus for @restaurantmirazur #saison2017

Een bericht gedeeld door Mauro Colagreco (@maurocolagreco) op

Eleven Madison Park, New York, USA

Chef-kok: Daniel Humm
De nummer één van vorig jaar, maar een aantal plekken gedaald vanwege een verbouwing. De kok, geboren in Zwitserland, beschrijft zijn werk als leidenschaft. De letterlijke vertaling vanuit het Duits is ‘passie’, maar Humm beschrijft het zelf vooral als suffering. ‘Ik geniet bijna van de pijn die het proces met zich meebrengt. Het is niet de bedoeling dat streven naar iets buitengewoons makkelijk is.’ Hij is niet alleen gepassioneerd over koken, maar ook de verantwoordelijkheid van het creëren van een zo perfect mogelijke ervaring in zijn restaurant.

Gaggan, Bangkok

Chef-kok: Gaggan Anand
Voor het derde jaar op rij uitgekozen tot het beste restaurant in Azië, dankzij het constant transformerende menu met Thaise achtergronden. Het menu van Gaggan bestaat niet uit tekst en uitleg, het enige wat op de kaart staat bij het emoji-menu zijn (je raadt het al) emojis. De 25 verschillende emoji’s vertegenwoordigen elk een gerecht. Ingrediënten en andere specificaties blijven hier ook nog een raadsel.