Ultrahippe & Instagrammable restaurants
Before Article

Het draait allang niet alleen meer alléén om eten en drinken in restaurants. Ook de inrichting kan voor extra impact zorgen. Hieronder de top 5 van de meest unieke inrichtingen!

German Gymnasium, London

Een all day café, een restaurant, twee bars én een buitenterras. En dat allemaal in één stijl. German Gymnasium werd gebouwd in 1865 voor de German Gymnastics Society. Wat deze locatie nog specialer maakt, is dat in 1866 de eerste indoor Olympische Spelen zijn gehouden. De geschiedenis van het gebouw zijn nog terug te zien, inclusief de Duitse invloeden. De designers omschrijven het zelf als een ‘moderne interpretatie van een klassieke brasserie’.

The Jane, Antwerpen

‘Fine dining meets rock ’n roll’, zo beschrijven Michelin-ster chef Sergio Herman en chef Nick Bril dit restaurant. Een prachtige locatie midden in Antwerpen.The Jane is namelijk gevestigd in een voormalig militair ziekenhuis. Alleen de noodzakelijke onderdelen zijn gerestaureerd en voor de rest zie je veel oude elementen terug zoals het plafond en het altaar. Dit maakt de ervaring echt uniek.

MaMa Kelly, Amsterdam

Een volledig roze oppervlakte van 1000m2, dat is natuurlijk niet niks. Toch ziet MaMa Kelly Amsterdam er – met het thema kip en kreeft – chique en glamorous uit. De kleinste details zoals de carouselbar, de stoffen wanden en zelfs de trapleuning maken het concept helemaal compleet. Alle onderdelen samen maken deel uit van het karakter, waardoor het één geheel wordt.

Mirazur, Menton, Frankrijk

Op steenworp afstand van de Italiaanse grens ligt Mirazur, het 4e beste restaurant van 2018 [link naar world 50 best restaurants]. Aan de voet van de bergen met uitzicht over de zee. Beter dan dit wordt het bijna niet. Het interieur is klassiek en simpel, maar meer is met deze omgeving ook niet nodig.

Alain Ducasse au Plaza Athénée, Parijs

‘To go far, one must never forget his roots’, aldus chef Alain Ducasse. En dit is ook terug te zien in het interieur, door de gebruikte spullen van het vorige interieur en gerecyclede materialen. De grote glazen kroonluchter en de spiegelende achterkant van enkele banken passen helemaal bij het driesterrenrestaurant.