Starten met bezorgen? 3 basistips om rekening mee te houden
Before Article

Starten met bezorgen? 3 basistips om rekening mee te houden

Meer omzet pakken op de rustige dagen? Nieuwe gasten bereiken? Of je vaste gasten vaker bedienen? Er zijn meerdere redenen waarom maaltijden aan huis bezorgen interessant kan zijn voor je concept. Voordat je begint; houd rekening met deze basistips.

Niet alles leent zich voor bezorgen

Je wilt wél aan huis bezorgen, maar wilt niet dat dit ten koste gaat van je gerechten. Of van de presentatie. In het restaurant serveer je mooi opgemaakte gerechten op borden van precies de juiste temperatuur. Houd er rekening mee dat niet elk gerecht zich leent voor bezorgen. Stem je kaart voor bezorgen dus af voor bezorgen. Deze kaart hoeft niet hetzelfde te zijn als de kaart die je in je restaurant voert.

Laat piekdrukte niet ten koste gaan van kwaliteit

Wanneer je de gerechten voor bezorgen vanuit dezelfde keuken bereidt als de gerechten in het restaurant, wil je natuurlijk niet dat het één ten koste van het ander gaat. Dit kun je deels opvangen wanneer je producten die veel van je keukencapaciteit vragen, alleen in het restaurant aan te bieden. Terwijl je gasten snellere gerechten kunnen laten bezorgen. Of geef tijdens piekuren langere bezorgtijden af. Je kunt natuurlijk ook alleen op de rustige dagen bezorgen.

Weet zeker dat je op de juiste temperatuur bezorgt

Hoe houd je de controle op kwaliteit wanneer je bezorgt? Met de juiste bezorgsystemen en disposables houd je gerechten langere tijd op constante temperatuur. Maar niet oneindig. Test daarom eerst hoe lang je koude gerechten koud houdt en warme gerechten warm. Vergeet ook niet warme gerechten en koude gerechten en dranken apart van elkaar te verpakken.

Daarbij speelt natuurlijk ook het vervoersmiddel een rol: een e-bike staat duurzaam en is relatief voordelig, maar niet zo praktisch in een buitengebied. Terwijl een fiets wellicht wel handiger en sneller is in een drukke binnenstad. Kortom kansen genoeg!

Meer weten over hoe je start met bezorgen? Check hier!