Omgaan met personeelstekort: 4 tips
Before Article

Omgaan met personeelstekort: 4 tips

Als horeca-ondernemer ben je meestal geen recruiter. Toch zijn veel horecazaken hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Hoe je voorkomt dat je last krijgt van personeelstekort of je nieuwe medewerker vindt? Merijn Corneel Koops van The Work Embassy geeft enkele do’s en dont’s.

Investeer eerst in behoud van personeel

‘Het is makkelijker om je personeel te behouden dan om nieuwe medewerkers te werven. Medewerkers kunnen op dit moment eigenlijk overal wel aan het werk. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat je secundaire arbeidsvoorwaarden goed zijn. Bied gezelligheid, organiseer af en toe een uitje of een borrel. Maar geef medewerkers ook de vrijheid om zelf te bepalen hoe ze hun werk inrichten. Vooral millennials hechten hier veel waarde aan. Bijkomend voordeel: tevreden medewerkers zijn ambassadeurs.’

Zet medewerkers in als (social) ambassadeur

‘Maak je medewerkers ook ambassadeur. Laat op Facebook en Instagram zien dat ze blij en trots zijn om voor je te werken. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk voor potentiële medewerkers. Zo wordt je restaurant niet alleen een merk voor gasten, maar ook voor medewerkers.’

Hoop niet te veel op vacaturebanken

‘Heb je een vacature? Hoop niet te veel op de geijkte paden. Vacaturebanken bijvoorbeeld. Met name jongeren kijken daar nauwelijks nog naar. Zeker wanneer ze niet actief op zoek zijn naar een andere baan. Besef ook: het aantal vacatures is groter dan het aantal werkzoekenden. Lastig om daartussen op te vallen.’

Durf over de grens te kijken

‘Horecaprofessionals zijn er natuurlijk niet alleen in Nederland, maar ook over de grens. Al merk ik dat veel ondernemers hier niet zo snel aan denken. Of het spannend vinden. Maar naast de taal en de cultuur zijn er niet zoveel verschillen tussen een buitenlandse kandidaat en een Nederlandse. In het buitenland vind je misschien zelfs kandidaten die je hier niet vindt. Zo heb ik sollicitanten aan een baan geholpen die al een baan hadden in hun eigen land en een nieuwe buitenlandervaring zochten.’

Meer weten? Lees komende zaterdag het hele interview met Merijn Corneel Koops van The Work Embassy hier!

Foto: Frisse Mosterd Asmara Matulessy