Inspiratie: nog 4 buitenlandse concepten met een opvallend design
Before Article
Bonechina Frankfurt

Inspiratie: nog 4 buitenlandse concepten met een opvallend design

Een onderscheidend design is een van de trekpleisters voor gasten. Hoe je dat aanpakt? Foodbrigade zet vier buitenlandse voorbeelden voor je op een rij. Deze kleurrijke concepten zijn echte eyecatchers.

Bonechina, Frankfurt
Kunstzinnig blauw
In een van de oudste wijken van Frankfurt vind je Bonechina, een bar die net zo goed een galerij kan zijn. Dit komt vooral door de keramiek, die veel terugkomt. De bar heeft opvallende Pruisische blauwe muren, een verwijzing naar de huid van een olifant, en op de bar staat een grote porseleinen origami-achtige olifant. Verder veel klassiek hout. Artistiek, maar toch intiem.
Bonechinabar.com

Bonechina Frankfurt
Foto: Wallpaper

 

Maison du Danemark, Parijs
Opvallend door contrast
In deze gerestaureerde zaak vind je twee restaurants met totaal verschillende karakters. Flora Danica combineert Deens minimalisme met het flamboyante van wat je in Frankrijk verwacht. Denk aan grijstinten, hout, wit en veel groen (veel planten). Copenhague is wat soberder en klassieker, met donkere tinten en navy-tinten. En gerechten op hoogglans witte borden.
Maisondudanemark.dk

Maison du Danemark Parijs
Foto: Pinterest

 

Dionysos Zonars, Athene
Traditie in een nieuw jasje
De uitstraling van een jaren 30-café, maar in een nieuw jasje. Dat is het opgeknapte Zonars. De ontwerpers bestuurden grondig oude foto’s van het pand om de oude vertrouwde omgeving naar het nu te halen. De met satijn afgewerkte bar, nagemaakte marmeren tegels, houten panelen, sfeervolle verlichting en rode fluwelen stoelen geven de klassieke locatie nog meer uitstraling.
Dionysoszonars.gr

Dionysos Zonars Athene
Foto: Pinterest

 

Le Drugstore, Parijs
Combinatie van details
Een bar in een voormalige apotheek. In de stijl van de jaren 60: met veel koper, marmer en bakstenen. Denk verder aan stoelen en barkrukken van staal, fluweel en leer. De architecten hebben tot in detail – tot in lichtbakken met tekst – nagedacht over hoe ze een stijlvolle, klassieke sfeer konden neerzetten.

Le Drugstore Parijs
Foto: Wallpaper