Inspiratie: 3 restaurants met een uniek design
Before Article

Inspiratie: 3 restaurants met een uniek design

Dat een onderscheidend restaurant om meer draait dan alleen de menu- en drankenkaart, is inmiddels bekend. Met een eigen inrichting maak je het plaatje compleet. Ter inspiratie: nog 3 restaurants met unieke en natuurlijke inrichtingen.

Noma, Kopenhagen

Noma is wereldtop. Het is dan ook niet vreemd dat René Redzepi dit jaar iedereen versteld deed staan met zijn heropende restaurant op een nieuwe locatie. Het restaurant bestaat uit meerdere voormalig militaire gebouwen die door glazen plafonds met elkaar zijn verbonden. Het design is erop afgestemd om de natuurlijke omgeving onderdeel uit te laten maken van de culinaire beleving. Dat zie je terug aan de gebruikte materialen zoals het veelvuldig gebruikte hout. En ook aan de open indeling waarin gasten het keukenteam aan het werk zien. Iedereen kan vanuit binnen de weersveranderingen, de seizoenen en de invloed daarvan op de prachtige omgeving aanschouwen.

Farmer J, Londen

Betonnen wanden, groene planten, veel hout en neonletters op de wand. Dat is in het kort hoe de inrichting van deze fast casual zaak zich het beste laat omschrijven. Gasten kunnen er de hele dag door terecht voor een gezond ontbijt, lunch en diners. ‘s Avonds ook voor cocktails. Het design sluit door de kleurtonen en natuurlijke materialen aan bij de versheid van de geserveerde gerechten, bereid met respect voor de natuur. Farmer J moest volledig anders zijn dan wat concurrenten doen. Dat is gelukt.

St Leonards, Londen  

De warmte van hout en koperkleurige bankbekleding als contrast met de betonnen oppervlaktes. In combinatie met antieke stoelen en opvallende glazen hanglampen, en veel planten. Eigenaren Jackson Boxer and Andrew Clark wilden een inrichting die past bij hun eerlijke en eenvoudige menukaart. Het resultaat is dit interieur met hout, beton en metaal. En met enkele echte blikvangers. Op een blok graniet liggen producten uit de zee uitgesteld in een bak met ijs, met op de achtergrond een metalen kast met andere ingrediënten. Het restaurant bevat zelfs een klein open vuur waar vlees wordt gebraden.