Haring op jouw menukaart
Before Article

Haring op jouw menukaart

Juni, de maand waar iedere liefhebber van haring (jaarlijks) naar uitkijkt. Sinds woensdag 13 juni is deze Nederlandse lekkernij weer volop verkrijgbaar. Visgilde de Zeeland in Bergen op Zoom, nummer 2 in de Haringtest 2017 van het AD, legt uit waarom de Hollandse Nieuwe een aanwinst is op je menukaart.

We kennen uiteraard de standaardbereidingen, zoals Hollandse nieuwe uit de hand en op een broodje, met of zonder uitjes, maar welke mogelijkheden heeft deze consumptievis nog meer? De voordelen op een rij.

1. Gezond

Het zilte zilver is niet meer weg te denken uit de Hollandse cultuur.  De vis wordt niet alleen gewaardeerd om de smaak, maar ook vanwege de gezondheidsaspecten. Het seizoensproduct is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren: goed voor het hart en de bloedvaten.

2. Trend: sushi bowl

Bij Visgilde de Zeeland in Bergen op Zoom zijn ze ervan overtuigd dat je veel meer kunt doen dan de standaard bereidingen. Zo hebben ze op hun website een pagina met allerlei gerechten waarin haring de hoofdrol speelt. Denk aan een club sandwich, soesjes en – hun nieuwste aanwinst – de sushi bowl. Deze specialiteit is de trend van het moment. Een gevulde bowl met rijst, haring, woksaus en diverse groenten. Lekker gezond én trendy!

3. Combinaties

Dat vis en wijn goed combineren, is geen geheim meer. Volgens Visgilde de Zeeland is het belangrijk om de wijn gekoeld te serveren, het liefst tussen zes en acht graden. Witte wijnen die goed aansluiten bij een haringgerecht, zijn Sauvignon Blanc, Cépage Melon en Vinho Verde. Daarnaast lenen ook roséwijnen voor een smaakvolle begeleiding.

4. Durf

De haring ontkomt niet aan zijn populariteit en krijgt tegenwoordig steeds meer waardering. Volgens Visgilde de Zeeland moet je dit mooie product gewoon op je kaart durven zetten. Durf combinaties te maken en verras je gast met een heerlijk gerecht van Hollandse bodem!

Wil jij ook aan de slag met haring en/of heb je plannen voor je eigen hartingparty? In ons dossier op de website van Sligro helpen we je graag aan meer inspiratie.