Een drankje drinken in Central Perk uit Friends of de wereld van Breaking Bad binnenstappen? Het kan!
Before Article
Central Perk

Een drankje drinken in Central Perk uit Friends of de wereld van Breaking Bad binnenstappen? Het kan!

Je ziet het steeds vaker, restaurants volgens een zogeheten mono concept. Een goed voorbeeld hiervan is The Avocado Show. Maar je ziet ook steeds vaker restaurants en bars die een bekende tv-serie gebruiken als concept. Hieronder een lijstje van de beste voorbeelden ter inspiratie.

Gilmore Girls, Luke’s Diner

Voor wie de serie over moeder en dochter kent, komt Luke vast bekend voor. Ter ere van vier nieuwe afleveringen, 9 jaar na de laatste aflevering van de originele serie, opende Netflix een ééndags pop-up restaurant van Luke’s Diner. Het ging hier niet om één restaurant, het werden er maar liefst 200. In dit geval werden de verschillende restaurants gebruikt ter promotie van de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls: A Year In The Life. Fans werden uitgenodigd om vanaf 7 uur ’s ochtends een gratis kopje koffie te drinken, met de hoop dat ze Luke zelf ook nog zouden zien.

Breaking Bad, ABQ

In Londen en Parijs kunnen fans van een van de bekendste serie van de wereld zelf moleculaire cocktails maken, onder het ‘genot’ van gangster rap en hip-hop muziek. Je kleedt je geheel in stijl in een laboratoriumpak met mondkap. Mensen over de hele wereld komen naar de zogenaamde RV motorhome (camper) om geheel in Breaking Bad stijl hun eigen cocktail te maken.

Jurassic World, Japan (Tokyo, Osaka)

Dinosaurussen uitgestorven? In het Jurassic World café in Japan komen ze voor één keer weer tot leven. Een paar voorbeelden van de gerechten die ze serveren: Dinosaur Egg Cake, Volcano Curry en een Powerful Wild Plate. De gerechten zijn allemaal gebaseerd op de film Jurassic World: Fallen Kingdom, en je zult dan ook niet verbaasd zijn wanneer je een mini replica van een dino tegenkomt tussen je eten. Een van de worstjes die je geserveerd krijgt lijkt zelfs van een dino af te komen. En het toetje, The Fossil Excavation Cake, komt met een borsteltje, waarmee je eetbare botten zoekt. Ook bij de drankjes geen gebrek aan creativiteit. Van T-rex lattes tot aan een Mosasaurus soda, alles is tot in detail in het thema.

Stranger Things, Chicago

Cocktails genaamd ‘Eleven’s Eggos’ en ‘She’s Our Friend & She’s Crazy’ slaan natuurlijk op Eleven, de beroemde hoofdpersonage uit de Netflix Original serie ‘Stranger Things’. De eerste cocktail bevat wafels, het favoriete eten van Eleven, en is daarom razend populair. Je hebt ook de mogelijkheid om shots te nemen uit de Barb/Upside Down bar. Het pop-up restaurant ‘The Upside Down’ was tijdelijk geopend, maar het was net zo in trek als de serie zelf. Ook de kerstlichtjes aan de muur en het alfabet eronder mogen natuurlijk niet ontbreken.

Friends, Singapore

De hoofdrolspelers van Friends zijn vaak te vinden in Central Park, en je kunt er nu in Singapore zelf een bezoekje brengen. Er wordt ook merchandise verkocht, in officiële samenwerking met Warner Bross. Alles klopt bij Central Perk, van de gerechten die overeenkomen met de favoriete hapjes van de hoofdrolspelers, tot zelfs het lettertype dat gebruikt wordt. Ook de koffie-kaart is helemaal ingestoken op het Friends thema. Van de Rachel Green Lightly Roasted, tot aan Ross Geller Friend’spuccino, alles ademt Friends.