Dé zomerdrankjes van 2018
Before Article

Dé zomerdrankjes van 2018

De heetste zomer ooit, met een hittegolf gaande. De terrassen zitten vol, en gasten genieten van heerlijke drankjes. Welke deze zomer het populairst zijn lees je hier.

Alcoholvrij

Het blijft niet alleen bij de groei van alcoholvrij bier, ook andere alcoholvrije of laag-in-alcohol drankjes zijn dit jaar in trek. De NOLO (no of low alcohol) kaart wordt dan ook nog verder uitgebreid. Het feit dat men ook steeds meer bezig is met verantwoord leven, geeft deze trend een nóg grotere boost. In plaats van een cocktail (met veel calorieën) wordt er steeds vaker gekozen voor mocktails, die relatief gezien al een stuk gezonder zijn. Recepten vind je hier.

Hugo Elderflower

Cold brew

Zeker niet te verwarren met ice coffee: deze versie komt namelijk uit Amerika en wordt gemaakt door gezette koffie te mengen met koud water. Het grote verschil met ijskoffie is dus dat je je gasten geen afgekoelde koffie serveert, maar als het ware verdunde koffie. Cold brew koffie is een mooie middenweg voor mensen die wél echte koffie willen drinken maar in de zomer geen zin hebben in een warme kop.

Groen

Deze zomer is er een glansrol voor groente weggelegd. Bij de Bluespoon Bar in het Andaz Hotel in Amsterdam werken ze met overblijfselen van fruit en groenten, die ze verwerken in de cocktails. Er gaat niks verloren en ook worden er geen rietjes geserveerd: alles om het milieu te helpen. Er zit dus niet alleen groen in de cocktails, ze bereiden ze cocktails ook ‘groen’. Naast cocktails zijn ook de groentesappen erg populair.

Gin-tonic

In veel lijstjes terug te vinden, óók in die van 2017. Nog steeds is gin-tonic enorm populair en zijn er weinig terrassen waar je het niet op de menukaart kunt vinden. De mogelijkheden zijn bijna oneindig met de verschillende soort gins én tonics. Van kruidig en citrus tot zoet en floraal, zorg ervoor dat jij smaken kiest die elkaar complimenteren. Hulp nodig?