Dé hotspots voor komende zomer
Before Article

Dé hotspots voor komende zomer

Nederlanders eten steeds vaker buiten de deur en de vraag naar hippe food- en horecaconcepten neemt toe. Elke stad kent tegenwoordig zijn unieke en sfeervolle straatjes met populaire zaken, maar wat maakt deze locaties nu zo succesvol? Zomerse inspiratie met deze vijf voorbeelden van hotspots in grote steden.

Al eerder schreven we over unieke horecaconcepten waarbij beleving voorop staat. Dit keer beperken we ons tot Nederland en zetten we vijf hotspots voor je op een rijtje.

Berlage Kitchen & Bar – Eindhoven

Berlage is eén van de beste cafés van Brabant en dat is niet voor niets. Je vindt dit restaurant in het centrum van Eindhoven op de Kleine Berg. Deze sfeervolle wijk, vol bijzondere winkels, doorgangetjes en vernieuwende concepten, is dé hotspot van de stad. Je kunt er terecht voor lunch, diner of een borrel.
Wat Berlage zo bijzonder maakt? De grote stadstuin, de goede keuken en de fijne, informele sfeer.

Aloha – Rotterdam

Een unieke locatie gecombineerd met een bijzondere uitstraling. Aloha is gevestigd op de plek van de wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Het terras, in het oude buitenzwembad, kijkt uit over de Maas en de nog zichtbare contouren van de oude wildwaterbaan zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Borrelen doe je op de bodem van het binnenbad en hangend in de strandstoelen.
Waarom Aloha zo populair is? Het panoramische uitzicht, de duurzame kaart en de creatieve sfeer.

Yerba – Amsterdam

Groentes in de spotlight bij deze nieuwe hotspot aan het Museumplein. Het frisse en lichte restaurant is een walhalla voor plant based  foodlovers en richt zich daarnaast volledig op no waste.
Waarom Yerba? Door het ruime aanbod van vegetarische en veganistische gerechten op de kaart. Laat je verrassen door het á la carte tasting menu in elke stijl: vegan, vega of ‘omnivore’.

Ubuntu Beach – Zandvoort

Deze strandtent is geïnspireerd op Bali en Ibiza en is de ultieme plek om tot rust te komen deze zomer. Het terras met oude schoolstoeltjes, houten banken en een paar ligstoelen staat op het strand. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en een verse juice uit de juicebar.
Wat Ubuntu anders maakt dan andere strandtenten? Het interieur, het ‘zen-gevoel’ en het kwalitatief goede eten.

Vintage Tapasbar & Wijn – Utrecht

Vintage vind je in één van de gezelligste straatjes van Utrecht: de Drieharingenstraat. Geniet van koude of warme tapas met een bijpassende wijn aan de twaalf meter lange bar die bestaat uit de oude wagondelen van een trein. Het interieur en de informele sfeer geven je het gevoel dat je in een échte Spaanse tapasbar zit.
Waarom Vintage zo succesvol is? De mix tussen heerlijk eten, drinken en goede service gecombineerd met de locatie.