Bars: 4 meest bijzondere hotspots die je gezien moet hebben
Before Article

Bars: 4 meest bijzondere hotspots die je gezien moet hebben

Ook in de beste bars ter wereld draait het niet alleen meer om drinken en eventueel food. Het gaat om het totaalconcept. Zeker bij deze bars die tot de Europese top behoren.

Bar Termini, Londen

Italiaanse klasse boven kwantiteit

Deze kleinschalige bar ademt een traditionele Italiaanse sfeer, en is juist daardoor een van de hipste locaties in Londen. Bar Termini, qua naam geïnspireerd door het treinstation in Rome, serveert Italiaanse koffie en Italiaanse cocktails op topniveau. Maar ook traditionele sandwiches en charcuterie. That’s it. Bar Termini voert een kleine kaart om de kwaliteit hoog te houden. Alle smaken worden namelijk ontwikkeld in een lab: the Drink Factory.

The Clumsies, Athene

Herkenbaar voor een breed publiek
Waar het bij Bar Termini juist draait om klein, draait het bij The Clumsies om groot. Denk aan drie verdiepingen vol grote tafels, maar ook een privékamer. Het is de hele dag door topdrukte. Ook qua dranken en gerechten kun je er alle kanten op. Van koffie, traditionele huisbereide Griekse gerechten tot opvallende cocktails. Op elk moment van de dag. Volgens de eigenaren moet de bar vooral warmte uitstralen en vertrouwd aanvoelen, zelfs als je er voor het eerst komt.

Le Syndicat, Parijs

Focus op lokaal
Deze bar bereidt uitsluitend cocktails van Franse ingrediënten. En biedt de ultieme Franse ervaring. Zo ontwikkelde het team eerder dit jaar een speciaal Monumental Menu, een ontdekking van 15 monumenten in Parijs. Binnen tref je een urban setting met opvallende goudtinten en hiphop op de achtergrond. Maar eerst moet je de ingang zien te vinden. Die is verborgen achter een gevel van posters met graffiti. Een bar van wereldklasse, maar tegelijkertijd extreem toegankelijk.

Linje Tio, Stockholm

Stijlvol design
Als we het over Stockholm hebben, dan hebben we het over stijlvol. Neem bijvoorbeeld de wijk Hornstull. Ooit een vervallen buurt, maar tegenwoordig een van de meest hippe omgevingen van de stad. Vooral als het gaat om eten en drinken. Linje Tio is een van de hotspots. Naast de kwaliteitscocktails onderscheidt de bar zich met een vintage interieur. Eyecatcher: de vloer in schaakbordmotief en de grote metalen bar.