5 manieren om meer speciaalbier te verkopen
Before Article

5 manieren om meer speciaalbier te verkopen

Speciaalbier groeit nog steeds in populariteit. Horeca Nederland zet in op speciaalbier, omdat het goed ‘doorstroomt’ en aantrekkelijke marges oplevert. Pim Degen van Texels Bierbrouwerij geeft vijf tips hoe je als ondernemer meer speciaalbier kunt verkopen.

1. Promoot speciaalbier actief

Creëer de bierbeleving met promotiemateriaal: passende bierglazen, een vlag van het bier dat je serveert, matchende bierviltjes, een kaart voor op tafel die het herkomstverhaal vertelt. Deze materialen kun je opvragen bij de brouwerij. Noem aan tafel verder de alternatieven. Gasten hebben steeds meer interesse in het verhaal achter het product. Hoe actiever de promotie, hoe beter de verkoop.

2. Speel met je kaart in op meerdere smaken

Texels is vooral bekend vanwege Texels Skuumkoppe; een zacht, romig en toegankelijk bier. Een bier dat een brede smaak bedient voor alle seizoenen. De echte fijnproevers onder je gasten willen afwisselen. Dat kan. Texels bijvoorbeeld, brouwt wel elf verschillende speciaalbieren.

3. Speel met je kaart in op het seizoen

Houd met je drankenkaart rekening met de seizoenen. In de zomer promoot je de frissere bieren, terwijl de herfst en winter de seizoenen zijn voor vollere bieren. Voor een verwarmend gevoel bij lagere temperaturen, serveer je gasten Texels Noorderwiend en Texels Stormbock. Deze bieren zijn steviger en worden geserveerd op een iets hogere temperatuur van 10° C. Texels Bock, met een vleugje karamel, een gedoseerd bittertje en een robijnrode smaak, is een prijswinnende herfstbock.

4. Bied je gast een proeverij

Met een speciaalbiervariatie – proeverij – op de kaart sla je twee vliegen in één klap. Je kunt gasten laten kennismaken met nieuwe smaken en pakt daar ook nog eens een marge op. Wanneer je verschillende bieren aanbiedt aan een groep gasten, maak je het bier toegankelijker. Voor de gast die wel zin heeft in speciaalbier, maar een glas of fles te veel vindt, kun je proefglaasjes van 18 cl aanbieden. Omdat de gast al heeft kennisgemaakt met het bier, is de kans groot dat hij de volgende keer een glas of fles bestelt.

5. Combineer het bier met gerechten

Texels Noorderwiend is bijvoorbeeld een geweldige combinatie met winterse stamppotten. Terwijl Texels Stormbock heerlijk smaakt met pure chocolade. Texels Bock combineert uitstekend met stoofgerechten of rijpe kaas. Laat je creativiteit vooral de vrije loop!

Dit artikel is een partnerbijdrage van Texels Bierbrouwerij.