4x voordelen van convenience fonds
Before Article

4x voordelen van convenience fonds

Waarom zou je voor convenience fonds kiezen als je ze ook zelf kunt maken? Nou, om verschillende redenen. In deze blog vier voordelen van convenience fonds.

  • Tijdwinst

 

‘Even’ een fond trekken bestaat niet. Vlees roosteren in de oven, groente en kruiden snijden, inkoken, zeven en dan weer inkoken: het is een tijdrovende klus. Voor een goede fond ben je zo vierentwintig tot zelfs achtenveertig uur verder. Met een goede convenience fond bespaar je jezelf dus een heleboel tijd. En tijd is…

  • Kostenbesparing

 

… geld! Want de uren werk die in het bereiden van een fond gaan zitten, kunnen zo elders worden besteed. Maar dat niet alleen. Om een fond over te houden van zo’n vier à vijf liter, begin je meestal met een pan van dertig à veertig liter. In kleinere keukens houdt die grote pan voor lange tijd een plek bezet. Bovendien is het vaak de chef-kok zelf die de fond bereidt, omdat er nogal wat bij komt kijken om steeds een fond van dezelfde kwaliteit te kunnen maken. Met een fond die klaar is om te gebruiken, komt er dus een plek vrij op de kachel en in de keukenbrigade.

  • Constante kwaliteit

 

We zeiden het al: het bereiden van een goede fond van constante kwaliteit vraagt om een hoop ervaring. De kwaliteit hangt af van zoveel facetten: de diameter van de pan, het soort pan, of je het vuur hoog of laag zet. Alles kan de smaak van je fond beïnvloeden. Met een kwalitatieve fond ondervang je dit. Goede fonds hebben dezelfde stabiele basis, omdat ze altijd op dezelfde manier gemaakt worden. Precies zoals het in je eigen keuken zou gebeuren, maar dan op grotere schaal.

  • Geen zorgen: er is nog steeds ruimte voor je eigen signatuur

 

Een zelfgemaakte fond is precies dat: zelfgemaakt. Met alle ruimte voor een eigen signatuur. Dat hoeft met een kwalitatieve convenience fond niet anders te zijn. Zo zijn deze convenience fonds bereid met 100 procent natuurlijke ingrediënten: botten, groenten en specerijen. Ze zijn vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en bevatten enkel natuurlijke zouten. Daardoor kun je er als chef nog steeds je eigen draai aan geven. Hoger op smaak maken is geen probleem, en inkoken – wat bij een fond waar al zout aan is toegevoegd problematisch kan zijn – ook niet.

De voordelen van CHEF Natural Fonds:

  • Glutenvrij
  • Op basis van 100% natuurlijke ingrediënten
  • Vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen

 

 

Dit artikel is een partnerbijdrage van Nesté Prof.