4 tips van Theo Burger over verbouwen
Before Article

4 tips van Theo Burger over verbouwen

’21 jaar routine in de prullenbak zorgt voor meer omzet’, dat is de kop van het interview met Theo Burger. Hij stond eveneens al zo lang aan het roer van De Beurs in Utrecht, en toen ze gingen verbouwen veranderde niet alleen het interieur. Hieronder geeft hij je 4 tips wanneer het gaat om verbouwen.

Maak gebruik van extra ruimtes

‘Maak de extra ruimtes beschikbaar voor vergaderingen of proeverijen. Dit werkt omzetverhoging en geeft nieuwe krachten de kans om direct ervaring op te doen, zodat ze in de zomer volledig kunnen meedraaien.’

Gebruik je netwerk

Vraag bevriende horecaondernemers of ze een tijdelijke werkplek hebben voor je medewerkers tijdens een lange verbouwing. Zo hebben ze toch een inkomen en weet je zeker dat ze niet vertrekken.

Kies een focuspunt

Een duidelijke focus qua kaart zorgt voor efficiënter werk in de keuken en meer herkenbaarheid bij je gasten.

Denk aan de toekomst

Leg tijdens je verbouwing altijd een grotere (elektrische) infrastructuur aan dan nodig. Mocht je in de toekomst meer of nieuwere apparatuur toevoegen, dan heb je in ieder geval genoeg stroom- en internetpunten.

Mark Gratama van ML in Haarlem ging van ‘enkel’ sterrenrestaurant naar een multifunctioneel bedrijf. Ook hij geeft tips, en die lees je hier!