Before Article

3x in een veganistisch jasje

Veganisme is geen nieuw woord meer en wordt allang niet meer geassocieerd met het type (oude) geitenwollensokken. In 2017 gaven wij al aan dat het er steeds meer worden. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke burgers tot culinaire hoogstandjes. Deze horecaondernemers pakten het allen op een andere manier aan. Wat kun jij leren van deze veganistische toppers?

Burgers bij Amy’s Drive Thru – San Francisco
Bij Amy’s Drive Thru zorgen ze voor een unieke fastfoodervaring én niet alleen omdat het hele menu vegetarisch is. Het lukt hen om het cliché ‘vegetarisch eten is altijd gezond’ meteen van tafel te schuiven. In hun burger ‘Amy’ (twee groenteburgers, twee plakken kaas, sla, tomaat, uit, augurk en hun geheime saus) zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet en 1770 milligram zout. Niet bepaald healthy, maar wel lekker.
Amysdrivetrhu.com

Foto: Amy’s Drive Thru


Kopps – Berlijn

Berlijners zijn bekend met de veganistische levensstijl en het is ongelofelijk eenvoudig om veganistisch te eten in Berlijn. Op zoek naar een bijzonder plekje? Bij Kopps weten ze hoe ze met bijzondere ingrediënten de meest smaakvolle gerechten kunnen maken. Als voorgerecht pompoen met gedroogd fruit, pompoenpitten, algen, selderij en miso. Gevolgd door de ‘Hauptgang’ op basis van jeruzalem artisjok, kweepeer en truffel.
Kopps-berlin.de

Foto: Kopps Berlijn


Dirt Candy – New York

Chef Amanda Cohen geeft een andere wending aan ‘eet je groenten’. Ze maakt er ware kunstwerkjes van. Meringue van wortel, ijs van selderij en zure room of toch de ingelegde venkel met gekarameliseerde yoghurt?
Dirtcandynyc.com

Foto: Evan Sung

 

Iets anders serveren dan zeewier of tofu, en pulled pork een geliefde keuze op je menukaart? Dit kan ook in een veganistisch jasje. Gebruik pulled oats, dat gemaakt wordt van haver en tuinbonen.