Foodpairing met de zomerbieren van 2017
Before Article
zomerbieren

Foodpairing met de zomerbieren van 2017

Wij hebben de populairste varianten van dit jaar op een rij gezet, inclusief koppeling naar gerechten! Zo weet je deze zomer precies welke combinaties je het beste kunt serveren aan je gasten. 4x foodpairing met populaire en bijzondere bieren.

De grote variëteit aan smaken van zomerbieren maakt het mogelijk om bij ieder gerecht een passende keuze te vinden. Serveer het bier wel in het juiste glas, de vorm van het glas heeft namelijk invloed op de smaak. Neemt het te veel ruimte in beslag om van elk speciaalbier een eigen glas te hebben? Maak dan keuzes en gebruik glazen zonder opdruk. 

Two Chefs Brewing Funky Falcon | Pale Ale, 5,2%
Two chefs brewing

Dit bier heeft fruitige aroma’s van grapefruit, citroengras en tropisch fruit. De originele naam Funky Flacon komt van de zogenaamde Raphus Funkos Cucullatus vogel die door Nederlanders is ‘ontdekt’ op Mauritius eiland.
Lekker bij: lichte vissoorten, frisse salades met bijvoorbeeld kip of gevogelte
Recept: Palmhartsalade met crunchy kip

Oedipus Gaia | IPA, 7%

Bij deze IPA proef je aroma’s van grapefruit en passievrucht. Lekker fruitig en met een bittere afdronk, zoals in de meest gevallen bij IPA. Een kleurrijk etiket dat perfect in het rijtje van de andere Oedipus bieren past.
Lekker bij: vooral gegrild vlees, zoals een stuk biefstuk of lamskotelet. Je kunt aan de gerechten veel (pittige)kruiden toevoegen, dan komt er wat meer nadruk op de kruiden.
Recept: Lamskoteletjes met spicy linzen 

Vedett Extra White | 4,7%

Bier dat al sinds 1945 gebrouwen wordt, en sinds 1965 onder de naam Vedett. De uitstraling van het merk werd in 2003 vernieuwd, om beter in te spelen op de jongere generaties. Vedett Extra White heeft een frisse citrusgeur met de kruidigheid van koriander en gedroogde sinaasappelschillen.
Lekker bij: stevige vissoort (zeebaars, coquilles van de grill of zacht gestoomde kabeljauw), mosselen. Maar ook verassend smakelijk bij loempia’s
Recept: Normandische mosselen

Liefmans Fruitesse | Fruitbier, 3,8%

Fruitbier met een roze-rode kleur en een rose schuimkraag. De fruitige en zoete aroma’s gaan perfect samen met de smaak van kersen, framboos en aardbei. Zoals te verwachten heeft Liefmans Fruitesse een zoetige afdronk.
Lekker bij: je kunt dit fruitbier logischerwijs drinken in combinatie met verschillende soorten rood fruit of bijvoorbeeld als spoom met frambozenijs.
Recept: Miniscones met kaneel gelei, rood fruit en clotted cream

Bier kun je natuurlijk ook gebruiken als ingrediënt in verschillende gerechten! Probeer eens udon met Mongozo bier of wilde eendenfilet met chipotle mangochutney en bokbier.
speciaalbieren