Wat je leert van drie van de beste horeca-interieurs ter wereld
Before Article

Wat je leert van drie van de beste horeca-interieurs ter wereld

Is jouw interieur een belangrijke pijler binnen je zaak? Laat je inspireren door enkele winnaars van de Restaurant & Bar Design Awards, die vorige week bekend werden.

The Penny Drop (Melbourne) – Beste Restaurant Design

Verwijs naar omgeving en herkomst
In dit Australische café-restaurant is over elk detail van het interieur nagedacht. Verwacht er veel natuurlijke materialen als marmer, graniet en hout. Maar ook een ronde bar, ronde spiegels, ronde lampen en nog veel meer ronde details. Niet zonder reden. Het interieur vertelt een verhaal. De ronde vormen verwijzen naar de Chinese historie van de wijk in Melbourne (in China staat rond voor welvaart). Daarnaast verwijzen ze naar het bovenliggende belastingkantoor (rond zoals een geldmunt). Een ding is zeker: dit restaurant met 100 couverts wat ooit begon als klein koffiezaakje, biedt elke gast een onderscheidende beleving.

Westlight (New York) – Beste Bar Design

Doe het anders dan je gast verwacht
Deze bar maakt optimaal gebruik van zijn locatie: op de 22ste verdieping van hotel The William Vale. De glazen wanden zorgen ervoor dat gasten vanaf bijna elke tafel een adembenemend uitzicht hebben over de skyline van New York. In de omgeving van de wolkenkrabber staan veel fabrieken en pakhuizen. Reden voor de ontwerpers om het totaal anders te doen dan wat gasten in zo’n omgeving van het interieur verwachten. In Westlight vind je geen ruw hout en gloeilampen, maar een chique combinatie van zwart ijzer, natuurlijke stenen, een warme lederlook en gekleurde comfortabele meubels.

ADAM & Co (Amsterdam) – Beste Bar Design Europa

Onderscheid je met een eyecatcher
Jammer, deze club loop je niet zomaar even binnen. Adam&Co is namelijk een exclusieve memberclub in de ADAM-toren aan het IJ en je kunt alleen lid worden op uitnodiging. Kom je wel binnen, dan heb je een prachtig 360-graden uitzicht door de hoge ramen. Dé eyecatcher is het plafond in de centrale ruimte dat de vorm aanneemt van een grote boom.

Bekijk hier de volledige lijst van winnaars.