Wat je leert van de beste horecazaken in Groot-Brittannië
Before Article

Wat je leert van de beste horecazaken in Groot-Brittannië

Inspiratie van over de grens. Deze week werden de winnaars van de AA Hospitality Awards in het Verenigd Koninkrijk bekend. We zetten enkele lessen van de prijswinnende zaken op een rij.

The Freemasons at Wiswell – Restaurant of the Year Engeland

Restaurant overnemen? Houd enkele bekende gerechten op de kaart.
Toen Steven Smith en zijn Agnieszka Tyczka The Freemasons zeven jaar geleden overnamen, hadden ze ambitieuze plannen. The Freemasons was een pub die traditionele pubgerechten serveerde. De nieuwe eigenaren wilde de kaart naar een hoger niveau tillen. Maar hoe doe je dat zonder vaste gasten te verliezen en tegelijkertijd nieuwe gasten te trekken? Hun tactiek: begin niet volledig opnieuw, maar zet wat vertrouwde gerechten op de kaart. Gasten konden er onder de nieuwe eigenaren nog steeds terecht voor steak en fish and chips. Maar ze combineerden dit producten en gerechten uit het seizoen. Gasten konden voortaan ook gaan voor een verrassingsmenu, een vegetarisch menu een een ‘Sunday lunch menu’.

AA Hospitality Awarts

The Dining Room (Edinburgh) – Restaurant of the Year Schotland

Denk verder dan wijn-spijscombinaties
Niet alleen bieren en wijnen kunnen de smaak van een gerecht versterken. Bij The Dining Room serveren ze bij elke amuse een proefglaasje whisky. Hoe kan het ook anders in een van dé whiskylanden ter wereld. Gasten die meer willen, kunnen gaan voor het vijfgangenverrassingsmenu. Bij elke gang wordt een andere whisky geserveerd. Daarmee biedt The Dining Room zelfs voor Schotse begrippen een unieke ervaring.

AA Hospitality Awarts

The Beach House Restaurant (Oxwich) – Restaurant of the Year Wales

Sluit met je kaart aan op je omgeving
Soms versterken een omgeving en een menukaart elkaar. Bij Beach House is dit zeker het geval. Gasten kijken uit over de zee en duinen, terwijl ze de smaken proeven terugkomen op hun bord. Chef Hywel Griffith zet vers gevangen vis op de kaart en bereid gerechten met zeesla en klaverzuring, die hij zelf heeft geplukt. Het interieur met blauwe tinten en houten meubels maak de ‘zeemansbeleving’ af.

AA Hospitality Awarts