Waarom je vandaag nog met cocktails moet beginnen
Before Article
cocktails

Waarom je vandaag nog met cocktails moet beginnen

Cocktails blijven onverminderd populair. Alhoewel gin ooit tot een van de kleinst vertegenwoordigde groepen gedestilleerd behoorde en tonic vanwege z’n bitterheid niet populair was, heeft de combinatie van deze ingrediënten toch een verandering binnen de horeca in Nederland teweeg gebracht.

Spirits en koffie

Zo schreven we eerder over ‘toptenten die nog steeds scoren met gin’ en zijn er in de steeds populairdere cocktailmarkt nog steeds talrijke horecaconcepten die langzaam maar zeker gaan experimenteren met deze spirit. En in sommige horecagelegenheden waar ze al een stapje verder zijn gebruikt men koffie zelfs al als ingrediënt voor deze populaire drankjes. Denk bijvoorbeeld aan de espresso-tonic, zonder alcohol weliswaar, maar een super combinatie die mooi in balans is door de mate van de fris- en zoetheid. Wanneer barista’s en bartenders in de toekomst meer de samenwerking opzoeken kunnen daar bijvoorbeeld nóg meer mooie nieuwe frisse koffiecocktails uit voortkomen.

Deze drie zomercocktails mogen niet missen op de kaart

Voorlopig zijn we sowieso nog lang niet van de gin en tonics af, maar er is ook meer. Nederland is in raptempo premium mixdrankjes aan het ontdekken. Mocht je al enkele cocktails op de kaart hebben staan, dan kun je er misschien een eigentijdse twist aan geven door, zoals in de onderstaande cocktails, er ginger ale of gemberbier aan toe te voegen. Zo krijgen jouw gasten een ultieme zomer!

Rémy Ginger (Rémy Martin VSOP, Ginger Ale, limoen, gember en sinaasappelzest)

Fris, intens & kruidig. Hier wordt gebruik gemaakt van zowel een premium distillaat als een premium mixer. Daarnaast komt in deze cocktail het gebruik van gember terug dat je terug proeft in de krachtige afdronk.
Dark n Stormy

Dark ’n Stormy

(Rum, ginger bier, limoen)
Fris, intens & kruidig. Speelt in op het gebruik van premium mixers door het gebruik van ginger beer. De perfecte mix!
Apes Apples

Apes & Apples

(Monkey Shoulder Whisky, appelsap, soda water, munt)
Zoet, intens & fruitig. Een toegankelijke whisky cocktail die helemaal past bij de revival of whisky!