Vijf redenen om zeewier te serveren in je zaak
Before Article
Zeegroenten

Vijf redenen om zeewier te serveren in je zaak

Gasten zijn zich steeds meer bewust van het effect van een gezonde levensstijl op lichaam en geest. Eerder schreven we al over alcohol by volume, de trend waarbij je gasten door het drinken van een relatief lager alcoholpercentage meer kunnen drinken, of zelfs op bepaalde dagen helemaal alcoholvrij gaan. Aangezien dit misschien niet voor iedereen is weggelegd, kun je je gasten ook op een andere manier helpen met een gezondere levensstijl.

Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om met zeewier-producten te experimenteren? Wereldwijd is de vraag naar zeegroenten afgelopen jaren sterk toegenomen. Waarom zou je ze eigenlijk op de kaart zetten. Wij zetten 5 redenen voor je op een rijtje.

 

Weinig calorieën, veel voedingsstoffen

Een kopje zeewier bevat slechts 30 calorieën. En naast dat het caloriearm is , is het rijk aan calcium, jodium, magnesium, ijzer en bevat het meerdere B-vitaminen. En alsof dat nog niet genoeg is bevat zeewier ook nog eens omega 3 vetzuur, thiamine en niacine. Thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam en niacine is goed voor de bloedcirculatie en bevordert een gezonde cholesterolspiegel.

Spijsvertering

Het alginaat in zeewier zorgt voor bescherming van de darmwand, waardoor de spijsvertering langzamer gaat en de voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen.

Detox

Het eten van zeewierproducten ondersteunt de verwijdering van afvalstoffen en zware metalen uit je lichaam.

Gezond hart

Wist je dat de langst levende mensen uit Okinawa (Japan), waar ze veelal zeewier eten. De vezels in zeewier kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen en verminderen de kans op beroertes en hartaanvallen.

Jodium

Wil je je schildklier goed laten functioneren? Dan is jodium daarvoor essentieel. Zonder de hormonen die de schildklier maakt, kunnen we niet leven.

Klinkt toch al een stuk aantrekkelijker om af en toe in plaats van een normale pasta een pasta gemaakt van zeewier te eten toch? Of wat dacht je van een zeewierburger als vervanger van een hamburger eens in de zoveel tijd?

Wil je je laten inspireren door andere horecazaken die zich al onderscheiden door middel van zeewierproducten? Bij Heerlijk in Rotterdam en Nemo, Cause beer love’s food en Blek in Amsterdam staat het al op de kaart.

(Bron: Olijck zeegroenten)