Trendalert: 4 opvallende foodtrends om te delen!
Before Article
hartige wafels

Trendalert: 4 opvallende foodtrends om te delen!

Het jaar is nog maar net begonnen en de foodtrends schieten alweer als paddenstoelen uit de grond. Niets is zo veranderlijk als trends, maar met deze vier kom jij in ieder geval goed voor de dag. Vier opvallende trends dus die we graag met je delen!

Damn Good Tosti’s
Een tosti met alléén ham en kaas is allang niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kun je je hart ophalen met hartige én zoete variaties. En het is niet voor niets dat tosti’s zo populair zijn in de horeca. Je kunt eindeloos variëren én qua inkoop hoeven tosti’s niet duur te zijn aangezien je alle ingrediënten die je al in huis hebt kunt gebruiken. En wat zeg je van een tosti met hazelnootpasta op een laagje pindakaas, gegratineerd met banaan en marshmallows? Niet echt gezond, maar zeker wel een lust voor het oog!
Damn Good Tosti's

Hartige wafels en crêpes
In New York weten ze dit al langer. Een crêpe of een wafel hoeft niet altijd gepaard te gaan met bollen ijs en slagroom. Wil je eens iets anders als ontbijt, lunch of diner? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de gele-bietenwafel met geroosterde peentjes. Hiermee serveer je niet alleen een uniek gerecht, ook geef je hiermee groente de hoofdrol. Inspireren met groente kan dus!

Avocado all over!
Misschien is het je al een tijdje opgevallen in de horeca, maar een fancy broodje met zalm, avocado en een gepocheerd ei staat in een groot deel van de restaurants inmiddels op de lunchkaart. En als je op Instagram zoekt op #Avocado dan vliegen de gerechten, waar avocado de smaakmaker, is je om je oren. En vanaf eind februari hebben we in Nederland zelfs een Avocado Show in De Pijp in Amsterdam. Een paar chef-koks van formaat laten tijdens deze show zien hoe je deze vrucht in ontbijt, lunch, diner én snacks verwerkt. De eerste avocadobar van Europa, je moet er maar op komen!
Avocado
Bron foto: Viva lifestyle and travel

Brunch in de spotlight
Enkele horecagelegenheden zetten het ‘all-day breakfast concept’ vorig jaar op de kaart. Een goed ontbijt is immers de beste start van je dag. Maar nu lijkt ook het brunchmoment (en dat dachten we de afgelopen jaren al vaker) terug van weggeweest. Waar in andere landen vrienden en families al jaren op zondag bij elkaar komen om uitgebreid te eten, begint het in Nederland nu pas te komen. Voor hotels, die heel vaak nog wel de traditionele ontbijttijden hanteren, is de zogeheten brunch een mooie kans. Wanneer je je gasten tijdens het brunchmoment weet te pakken (11.00 uur en 15.00 uur) heb je direct een mooie basisbezetting voor de borrel. En met Valentijnsdag in aankomst, is het voor je hotel of restaurant misschien een perfect moment om de brunch weer in het leven te roepen.