Trendalert: alcohol by volume
Before Article
Hugo Elderflower

Trendalert: alcohol by volume

Ken je de trend low-abv (alcohol by volume) al? Wij spraken de specialist op het gebied van cocktails, bars en spirits Ingmar Voerman. ‘Je gasten kunnen door het drinken van dranken met een relatief lager alcoholpercentage méér drinken. Denk bijvoorbeeld aan vermout met tonic, waarbij je het alcoholpercentage onder de 5 procent houdt. Maar deze manier van minder alcohol nuttigen is natuurlijk vooral perfect voor gasten die verantwoord(er) willen leven.’

Alcoholvrij

Ook zijn er steeds meer gasten die helemaal alcoholvrij gaan. ’Het taboe omtrent alcoholvrije dranken is er steeds minder. Je kunt je afvragen waarom. Komt dit doordat het aanbod beter is of is het aanbod beter omdat gasten steeds vaker een bewuste keuze maken en daar om vragen? Elke zelf respecterende bar heeft op zijn minst één mocktail (alcoholvrije cocktail) op de kaart staan. Het gebrek aan alcohol compenseer je gemakkelijk met pittige gembersmaken, pepertjes óf een klein bittertje.’

Het ontwikkelen van goede alcoholvrije cocktails is volgens Ingmar niet voor iedereen weggelegd. ‘De bartenders die dit kunnen zijn bijna meer chef-kok dan bartender. Ze moeten zoveel verstand hebben van smaken om het gebrek aan alcohol te kunnen opvangen. Werk je in een restaurant mét cocktails maar zonder mocktail op de kaart? Ontwikkel deze dan samen met de keukenbrigade.’

mojito

Wij hebben alvast drie alcoholvrije varianten (Elderflower Hugo, Ginger Mojito, Strawberry Rhubarberita) voor je op een rij gezet waarmee je je gasten deze zomer al kunt imponeren!