Succesvol ondernemen doe je met deze tips: deel 2
Before Article

Succesvol ondernemen doe je met deze tips: deel 2

Op de Horecava 2018 staat pop-up restaurant Bar O, het winnende concept van de Nationale RestaurantPITCH. De jonge ondernemers Timo Stemerink en Tom de Rooij zijn de afgelopen maanden door een vakjury begeleid bij de opstart van hun eerst restaurant. Op Foodbrigade delen wij alle slimme tips die je als ondernemer niet mag missen! 

Ook deze week hebben we weer een tip van jurylid Maikel Lindewegen, financieel adviseur van meer dan 200 horecazaken in Nederland. Maikel: ‘Sommige parttimers werken maar kort bij je. Soms maar één of twee keer en daarna zie je ze nooit meer terug. Maar de kosten voor de loonadministratie moeten wél gewoon gemaakt, neem daarom afspraken hiervoor op in de arbeidsovereenkomst’.

Parttime arbeidsovereenkomst
Hoe werkt de arbeidsovereenkomst van een parttime medewerker? De kosten voor het aanmaken van een loonadministratie bedragen 50 tot 100 euro, als iemand maar een keer komt werken is dat veel geld. Neem daarom in de arbeidsovereenkomst op dat je in de eerste maand 50 euro op het nettoloon inhoudt. Wanneer iemand langer bij je blijft werken krijgt diegene het alsnog uitbetaald.

Nationale RestaurantPITCH | Maikel Lindewegen | Tip 3

Deze week vertelt Maikel Lindewegen over part-time medewerkers. Blijf ons volgen voor meer tips!

Geplaatst door Nationale Restaurant PITCH op vrijdag 17 november 2017

Maikel geeft toelichting in deze video.

2 tips voor een optimale arbeidsovereenkomst
Naast het advies van Maikel, hebben wij nog twee tips over afspraken omtrent de arbeidsovereenkomst die vaak voor verwarring zorgen.

 Opzegtermijn werknemer

Het opzegtermijn van je werknemers is wettelijk vastgelegd. Het opzegtermijn is afhankelijk van het aantal dienstjaren. Omdat hier soms onduidelijkheid over is, hebben wij de wettelijke termijnen nog even op een rij gezet:

  • Tot 5 jaar: 1 maand;
  • Tussen 5 en 10 jaar: 2 maanden;
  • Tussen 10 en 15 jaar: 3 maanden;
  • Vanaf 15 jaar: 4 maanden.

Houd er rekening mee dat jouw opzegtermijn – als werkgever – verdubbelt ten opzichte van de opzegtermijn van de werknemer. Ofwel: heeft je werknemer een wettelijk opzegtermijn van twee maanden dan heb jij als werkgever een opzegtermijn van vier maanden.

Arbeidsongeschiktheid

Volgens de wet dien je werknemers bij ziekte 70 procent van het loon door te betalen. Hier wordt vaak ten gunste van de werknemer van afgeweken. Veel werknemers krijgen gewoon 100 procent van hun loon doorbetaald. Ons advies: blijf hier toch scherp op.

De voordelen van freelance personeel lees je hier en waarom je personeel een grote valkuil kan vormen lees je hier.