Op de kaart: all day hartige pannenkoeken
Before Article
pannenkoek groentetuin

Op de kaart: all day hartige pannenkoeken

Snel te bereiden, goede marges en je kunt eindeloos variëren: de hartige pannenkoek is geliefd. Populaire varianten komen vooral uit Azië waar de Okonomiyaki en Jianbing al eeuwenlang als ontbijt of snack gegeten worden. Maar ook in Nederland zien we ze steeds meer. Bij het NK Pannenkoeken Bakken op de Horecava was het thema dan ook groenten.

3x hartige pannenkoeken die hun succes bewezen hebben (in binnen- of buitenland)

Hartige pannenkoekJapanse Okonomiyaki
Dit gerecht is al een tijdje bekend buiten de landgrenzen van Japan. De naam is afgeleid van de woorden okonomi en yaki, wat vrij vertaald ‘gegrild zoals je wilt’ betekent. De basis bestaat echter uit okonomiyaki-beslag, witte kool, kleverige udon en een speciale okonomiyakisaus. De meest gangbare varianten zijn de Osaka- en de Hiroshima stijl, waar bij de laatste variant de verschillende ingrediënten niet gemengd, maar in lagen op de bakplaat worden gelegd.

JianbingJianbing
Een hartige pannenkoek met gedurfde contrasten van smaken en texturen. Overgewaaid uit Zuid-China waar het als snel ontbijt op straat gegeten wordt en in Londen ondertussen populair als hartige snack tussendoor. Op een vers gebakken crêpe wordt een ei uitgesmeerd, bestrooid met koriander en lente-uitjes, waarna chilipasta, mosterd en zoete sojasaus volgen. Je bereidt dit gerecht, na wat oefenen, in minder dan een minuut! En je kunt het inzetten als all day breakfast, hartige lunch of to go gerecht.

pannenkoek groentetuinHollands glorie ‘Dwars door de groententuin’
Met deze pannenkoek won Rob Weijers van De Heikamp het NK Pannenkoeken Bakken op de Horecava dit jaar. Als basis voor het beslag gebruikte hij tarwe van eigen land. Door het beslag mengde hij onder andere kruiden als basilicum en peterselie, waarna de pannenkoek belegd werd met groenten als courgette, rode biet, romanesco, beukenzwammetjes, schorseneren en verschillende cressen.