Meer gasten trekken? Organiseer een Cooqing
Before Article

Meer gasten trekken? Organiseer een Cooqing

Wil je je bezetting verhogen of op een laagdrempelige manier nieuwe gasten naar je restaurant trekken? Een Cooqing geeft je deze kans.

Zo werkt het
Tijdens een Cooqing bereid je samen met een hobbykok een gerecht voor zijn gasten in je eigen restaurant. Je bepaalt samen de datum, het tijdstip, het aantal couverts en de prijs per couvert. En dan gaan jullie aan de slag. Samen met de hobbykok bieden jullie de gasten een sfeervolle avond. De opbrengst van de Cooqing is voor het restaurant: na afloop rekenen de gasten hun couverts, drankjes en eventuele extra’s af.

3 andere voordelen van een Cooqing
Chef-kok Wouter van Laarhoven deed onlangs met zijn keukenteam van Wynwood mee aan een Cooqing. Hij trok een dagje op met hobbykok Alex Broeders om twintig nieuwe gasten de avond van hun leven te bezorgen. Een perfecte manier om bijvoorbeeld de daldagen op te vangen. Maar dat was voor Wouter niet de reden om mee te doen, legt hij uit. ‘De Cooqing vond plaats op een vrijdag, een avond waarop mensen per definitie bij ons binnenkomen. Dan zijn er zo’n veertig tafels gevuld met 130 mensen en gaan er in totaal zo’n 500 gerechten uit.’

Toch biedt een Cooqing volgens hem zeker voordelen. Om deze redenen:

Je maakt nieuwe gasten enthousiast voor je restaurant

‘Door de Cooqing kwamen gasten binnen die normaal niet zo snel uit eten gaan. Doordat ze voor Alex kwamen, was de drempel nóg lager. Leuk om te zien dat ze allemaal erg enthousiast waren over hun gerechten en een fantastische avond hebben gehad in Wynwood. Ook leuk dat Alex zo enthousiast was. Hij vond het vooral interessant om de mise-en-place mee te maken. De voorbereiding van een gerecht begint natuurlijk veel eerder dan in de avond.’

Het is goed voor de teamspirit

‘Ons keukenteam is relatief jong en werkt al een jaar intensief met elkaar samen in dezelfde kleine ruimte. Dat werkt natuurlijk goed, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe eens een frisse blik binnen te krijgen. Vooral ook op sociaal vlak. Tijdens de Cooqing zag ik dat mijn keukenteam zich samen over Alex ontfermde. Ze werden gedwongen op een andere manier en bewuster te communiceren dan normaal.’

Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt

‘Wij serveerden tijdens de Cooqing een van onze vaste driegangenmenu’s. Zo kun je deze couverts gewoon laten meedraaien in het vaste systeem. Dat is qua voorbereiding een stuk gemakkelijker. En we weten zo zeker dat we de kwaliteit serveren die we altijd serveren.’

Ontdek meer voordelen van een Cooqing op cooqing.nl