Kleur de lente: 3x inspiratie voor Pasen
Before Article
Gekleurde eieren

Kleur de lente: 3x inspiratie voor Pasen

De lente is het meest kleurrijke seizoen van het jaar, maar ook de tijd van veel nieuwe inspiratie voor in de keuken. Wij geven je drie ideeën voor een kleurrijk voorjaar met gerechten en dranken die op elk moment van de dag in te zetten zijn. Ideaal voor Pasen!

Lente lattes

Lattes mogen in het voorjaar allemaal wat lichter en frisser. Ga voor koffiebonen met accenten van citrus of bessen en voor een lichte branding van de koffie waardoor de fruittonen meer naar voren komen. Deze koffies zijn ook geschikt om als ijskoffie te serveren. Van de populaire winterse chai-latte kun je een lente variant maken door er mango aan toe te voegen. Of gebruik kokossojadrink als basis om de latte een stuk luchtiger te maken. Combineer de krachtige smaken van kurkuma en kaneel met de zoete tropische smaak van kokos voor een bijzonder smaakeffect.

Chai-latte

Een ander eitje

Bij Pasen horen eieren. Wil je een keer iets anders proberen? Voeg een subtiel smaakaccent toe of ga voor kleur door middel van specerijen en groente. Doordat een eierschaal poreus is kunnen aroma’s van andere etenswaren erdoorheen dringen. Leg hiervoor rauwe eieren in een afsluitbare plastic zak, samen met een geurige smaakmaker als citroenschil, tijm of venkelzaad. Laat dit vier dagen liggen waarna je ze kunt verwerken in gerechten. Wil je kleur aan de eieren toevoegen? Bieten, kurkuma en geraspte rodekool zorgen voor geweldige kleureffecten.

Gekleurde eieren

Colour mixing bowls

Eindeloos combineren met kleurrijke ingrediënten in één schaal: met de bowl kun je dit voorjaar alle kanten op. Van breakfast bowl, tot mega vega voor de lunch of een maaltijdbowl als diner. Met een goede mise en place heb je op het moment van uitserveren niet veel werk meer. Meer receptinspiratie vind je hier!

Tropische bowl