Je winterterras als trekpleister: 4 basistips
Before Article

Je winterterras als trekpleister: 4 basistips

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, hoef je je gasten zeker niet naar binnen te sturen. Een herfst- of winterterras is een sfeervolle uitbreiding van je zaak. Om je op weg te helpen, geven we je hier een throwback naar enkele basistips die we eerder gaven.

Stem je stijl af

Of je gaat voor precies dezelfde stijl als binnen in je restaurant of juist voor een aparte robuuste, basic uitstraling. Het is allemaal prima, zolang je binnen en buiten maar hetzelfde verhaal vertelt. Zorg dat de menukaart en aankleding op elkaar zijn afgestemd. Het gaat om het totaalplaatje. Hoe beter de match, hoe beter het totaalbeeld is voor je gast. Stylist Yvon Teigeman gaf eerder een voorbeeld op Foodbrigade: ‘Werk je veel met pure en biologische producten? Dan past daar een pure, back to basic aankleding uitstekend bij. Denk aan houten blokken, grove houten plateaus die trendy afgewerkt zijn in combinatie met geglazuurde borden in organische vormen om je gerechten op te serveren.’

Bereid op je terras

Een heerlijke geur. Een knisperend vuur. En ambacht ‘on the spot’. Door buiten op het terras te bereiden, bied je je gasten een unieke beleving. Er is wat te zien, waardoor gasten langer blijven zitten. Maar het belangrijkste: de heerlijke geur werkt als een magneet en laat passanten watertanden.

Serveer ‘snelle’ gerechten

Gepofte kastanjes, wild, een hotdog, flammkuchen of warme soep. In de koudere maanden zitten gasten over het algemeen korter op je terras dan in de warme zomermaanden, dus kun je ook kleinere gerechten serveren. Door ze to-go aan te bieden in disposables, bedien je bovendien een extra doelgroep. Makkelijk buiten bereiden? Ga voor ene kleine buitenkaart met eenvoudigere gerechten die je ook door minder ervaren koks kunt laten bereiden. Door buiten te bereiden, bespaar je tijd en stress in de ‘vaste’ keuken.

Kies de juiste verwarming.

Het klinkt misschien als een open deur, maar zorg dat je gast het niet koud krijgt. Want je wilt natuurlijk dat hij of zij zo lang mogelijk blijft zitten. Plates zijn niet alleen sfeervol, maar ook belangrijk om je gasten warm te houden. Denk natuurlijk ook aan de juiste terrasverwarming. Sfeerhaarden zijn ontzettend sfeervol. Of ga voor praktische heaters en zelfs stoel- of bankverwarming. Misset Horeca zette laatst al wat opties voor je op een rij.)

Laat natuurlijk vooral ook je eigen creativiteit los op het terras. Als je het goed aanpakt, is je winterterras een echt visitekaartje voor je zaak.