Inspiratie: hier blinken de beste restaurants van Latijns-Amerika in uit
Before Article

Inspiratie: hier blinken de beste restaurants van Latijns-Amerika in uit

Onlangs werden de 50 beste restaurants van Latijns-Amerika bekend. Met daartussen enkele verrassende namen. Wat er nodig is om de absolute top te behalen? Het lukte deze winnaars door trouw te blijven aan de eigen herkomst.

Maido (Lima, Peru)

Combineer het beste uit meerdere culturen
Wat je krijgt als je Peru en Japan combineert? De rijke fusionkeuken van Mitsuhara Tsumara. Hij combineert ingrediënten en kooktechnieken uit de Amazone met kooktechnieken die hij in heeft Japan geleerd. Zijn Nikkei-keuken blinkt vooral uit met producten uit de zee. Gasten genieten van hun gerechten in een ontspannen setting (met natuurlijk Japanse accenten). Alles om hen een gevoel van gastvrijheid – Maido betekent welkom in het Japans – te bezorgen dat je alleen bij Maido vindt.

Central (Lima, Peru)

Verkoop je nationale keuken
Wat opvalt bij Central? Buiten het feit dat de gerechten er natuurlijk heel goed zijn. Vergilio Martinez had zomaar reisleider kunnen worden, want zijn concept is in de eerste plaats een culinaire reis door de bijzondere natuur van Peru. Een reis waarin hij de diversiteit van zijn land wil laten zien. Zijn ingrediënten haalt hij overal vandaan. Van twintig meter onder zeeniveau tot 4200 meter hoogte. Van woestijnplanten tot producten uit de zee. Met verschillende ingrediënten bewijst hij dat zijn thuisland ontzettend veel verschillende smaken bevat. In zijn restaurant laat hij gasten van over de hele wereld zo kennismaken met al het moois wat zijn land te bieden heeft.

D.O.M., (São Paulo, Brazilië)

Herontdek je nationale producten
Ook Alex Atala haalt inspiratie uit zijn omgeving. De Braziliaanse topchef kijkt verder dan wat voor de hand ligt. Zo is een van zijn beroemdste gerechten een dessert van verse ananas met gedroogde mier. In zijn gerechten gebruikt hij graag nieuwe ingrediënten uit de Amazone. Zijn visie: de natuur heeft altijd meer te bieden dan je misschien denkt.

Bekijk hier de volledige lijst met restaurants