Inspiratie: 4 inspirerende hotellobby’s wereldwijd
Before Article
Mandarin Oriental Barcalona

Inspiratie: 4 inspirerende hotellobby’s wereldwijd

Geen traditionele balies en kale ruimtes. In 2017 worden hotellobby’s meer en meer een plek van beleving, schreven we eerder in deze blog. Gasten komen er samen om te netwerken en vooral om te ontspannen. Maar dan moet de ruimte daar natuurlijk wel geschikt voor zijn. Laat je inspireren door deze voorbeelden die gasten uitnodigen om de hotelruimte te verruilen voor de lobby.

Mandarin Oriental in Barcelona

Wie binnenstapt in dit luxe hotel in Barcelona voelt zich direct op zijn gemak. De lobby is namelijk geen kale wachtruimte, maar een moderne, comfortabele plek waar elke gast rustig kan ontspannen. Het decor kenmerkt zich door gebruik van veel wit en vooral heel veel lichtinval. Een aangename ruimte om tijd in door te brengen.

Four Seasons Hotel in Guangzhou

Design. Met dit woord valt dit vijfsterrenhotel het beste samen te vatten. Ook in de lobby is daadwerkelijk aan elk detail aandacht besteed. Van de muur tot de design zitmeubelen tot de vormgeving van de ruimte zelf. Daardoor is een bezoek aan dit ruimtelijk opgezette moderne hotel voor elke gast een unieke beleving.

Four Seasons Guangzhou

Burj Al Arab in Dubai

Burj Al Arab is het enige 7-sterrenhotel ter wereld en zou niet misstaan als paleis in een Arabisch sprookje. Dat zie je ook terug in de lobby, die is opgebouwd als een gigantisch, kleurrijk atrium. De ruimte bevat verder indrukwekkende fonteinen, prachtige mozaïeken, marmeren vloeren en fakkels. Ingrediënten die ervoor zorgen dat elke gast een bezoek aan deze lobby niet snel zal vergeten.

Burj Al Arab Dubai

Raffles in Singapore

Raffles is het bewijs dat een inspirerende lobby niet per se strak ingericht hoeft te zijn. De kracht van dit hotel is juist dat het in alles traditie en cultuur ademt. Het stamt uit 1899 en biedt een imposante beleving door de Victoriaanse bouwstijl en matchende inrichting. Maar dat is voor nu. Hoe de lobby er einde dit jaar uitziet is echter onbekend. Er staat namelijk een grondige renovatie gepland. De eerste sinds 1989.

Raffles Singapore