Inspiratie: 4 bijzondere terrassen
Before Article
Rooftop

Inspiratie: 4 bijzondere terrassen

De zon breekt steeds vaker door en de temperatuur stijgt. Dat betekent dat de Nederlandse terrassen volstromen. Met bijvoorbeeld hippe cocktails, craft soda’s en borrelplanken creëer je een onderscheidende terrasbeleving. Maar de locatie en entourage doen natuurlijk ook een hoop. Ter inspiratie: enkele bijzondere terrasbelevingen uit binnen- en buitenland.

Uit Nederland:

Aloha – Rotterdam

AlohaHerontwikkelde locaties zijn meestal echte eyecatchers. Zo ook Aloha, een horecaconcept in de wildwaterbaan van een voormalig zwembad middenin Rotterdam. Het terras heeft een prachtig overzicht over de Maas. Onder de zon en met een cocktail geeft dit terras het ultieme zomergevoel. Beleving gegarandeerd. Hoe kan het ook anders als de eigenaresse vooral inspiratie wil brengen.

Restaurant Het Hooihuis – Roosendaal

HooihuisDe winnaar van de Terras Top 100 (2016) mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met bijzondere terrassen. De jury gaf Restaurant Het Hooihuis zelfs een 10. Vooral vanwege de topservice en gastvrijheid van het personeel – terwijl er dagelijks wel 120-130 lunches en diners op het terras zijn. Maar het ziet er met een grote Tipi ook bijzonder uit, omgekeerde bloempotten als lampen en rieten strandstoelen om een vuur. Het restaurant zelf heeft laatst nog een grondige renovatie ondergaan.

Uit het buitenland:

Radio Rooftop Bar – Londen

PulizerLonden wordt wel eens de restauranthoofdstad genoemd en heeft in ieder geval genoeg hotspots. Radio Rooftop Bar op de tiende etage van het ME Hotel is er zo eentje. Vanaf het dakterras hebben gasten een adembenemend uitzicht over de Thames en de Londense skyline. Terwijl ze genieten van een glas champagne of een van de signature cocktails die ze er serveren. Of natuurlijk van de gerechten. Een beleving op hoog niveau, letterlijk.

Hotel Pulitzer Barcelona – Barcelona

Radio rooftopDit dakterras was vorig jaar een van de favorieten in een verkiezing van hotelvergelijkingssite Trivago. Hotel Pullitzer ligt in het bruisende centrum van Barcelona vlakbij de Plaça Catalunya. In het zomerseizoen is op het terras dagelijks live muziek, akoestisch of verzorgd door een DJ. Tussen de palmbomen en andere planten genieten gasten er van cocktails en toegankelijke gerechten.