Het fenomeen hidden bars in 4 voorbeelden
Before Article
PDT

Het fenomeen hidden bars in 4 voorbeelden

Gastvrij? Voor een selecte doelgroep wel. Als je eenmaal binnen bent, voel je je onderdeel van een exclusief gezelschap. We schreven er al eerder over: hidden bars zijn al een aantal jaar in opkomst. Maar wat houdt het eigenlijk in? Hieronder enkele voorbeelden van verborgen parels uit binnen- en buitenland.

Door 74 – Amsterdam

Door 74De eerste speak-easy stijl cocktailbar in Nederland, zoals ze het zelf omschrijven. En inmiddels qua naam aardig bekend. Door 74 heeft een stijlvolle inrichting met onder meer een antieke bar en tinnen plafond. En de hidden bar serveert prachtige cocktails. Als we de verhalen moeten geloven tenminste. Want je komt alleen binnen door een verborgen deur. Er is wel een website, maar het adres ontbreekt en er wordt niet veel weggegeven. Om binnen te komen, moet je eerst bellen en een tafel reserveren. Dan ontvang je het adres en het wachtwoord voor de betreffende avond.

The King of Ladies Man – Londen

The KingHet lijkt op ruimte met wasmachines achterin The Breakfast Club. Maar wanneer de schuifwand opengaat, loop je een verborgen bar binnen: The King of Ladies Man. De inrichting is in jaren 70 stijl, met veel goud en daarnaast flamingo’s op de muur. De barmedewerkers in Hawaï-shirts serveren – hoe kan het ook  anders – cocktails. Of disco drinks, zoals het zelf noemen. Je kunt er ook kiezen uit fingerfood en craft beers. In een hotspot als London zijn er natuurlijk veel meer hidden bars; bekijk hier enkele unieke bars.

Stagger Lee Cocktailbar – Berlijn

Stagger LeeEen interieur in de stijl van 1920 inclusief oude kassa en medewerkers die ook zo uit een geschiedenisboek lijken geslopen. Dat is Stagger Lee Cocktailbar. Maar vergis je niet: deze verborgen bar is absoluut niet oubollig. Ze serveren er niet alleen de klassieke, maar ook trendy cocktails. Je komt alleen binnen als je aanbelt. En reserveren is wel handig, deze bar wil je namelijk niet missen!

PDT – New York

PDTNou ja, verborgen… Please Don’t Tell is zo succesvol geworden dat deze bar inmiddels over de hele wereld bekend is. Het oorspronkelijke concept: je stapt Crif Dogs binnen, wat eruitziet als een typisch hotdogtentje. Maar in de hoek van de zaak staat een telefooncel. Via de telefoon kom je erachter of er ruimte is in de verborgen bar. Is dit het geval, dan gaat de achterwand open. De hippe cocktailbar was ooit een plaats voor locals, maar is nu een toeristische trekpleister. Je laten inspireren? Dat kan in deze bar in New York!