Gember(drankjes): dit wil je weten
Before Article
gember fever-tree

Gember(drankjes): dit wil je weten

Het gedijt in het vochtige en warme Aziatische klimaat en is een natuurlijk hulpmiddel bij diverse lichamelijke klachten: gember. De typerende smaak is populair in veel gerechten en inmiddels ook in drankjes, zoals ginger beer en ginger ale.

China en India zijn de bekendste producenten van gember, mede dankzij hun gunstige klimaat. Vooral de gember uit de regio Cochin in Zuid-West India staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en volle, rijke smaak. Maar inmiddels heeft Azië geen monopolie meer op goede gember. In Nigeria groeit aromatische gember die zorgt voor een diepe nasmaak – ideaal voor ginger beer. En de gember uit Ivoorkust is al helemaal speciaal. Die heeft een aroma van fris citroengras dankzij de oliën die vrijkomen tijdens het oogsten en die speciaal gecultiveerd en gedistilleerd worden voor Fever-Tree. In tegenstelling tot andere gembers wordt deze gember groen (dus jong) geoogst, en niet gedroogd of gepeld voor gebruik. Zo wordt de milde smaak behouden.

 

Beer of ale?

Ginger beer en ginger ale zijn vaste waarden op de meeste Britse (en Amerikaanse) drankkaarten. Ook in Nederland en België winnen ze aan populariteit. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee frisdranken met gembersmaak? Gemberbier – waar vroeger een beetje alcohol in zat, maar nu niet meer – bevat gefermenteerde gember; ginger ale is een koolzuurhoudend drankje met gemberextract. Dat zorgt voor een verschil in smaak. Fever-Tree Ginger Ale is een mix van drie verschillende gembers en zacht van smaak. Fever-Tree Ginger Beer wordt gemaakt van gember die 24 uur in kokend water is geweekt, waardoor de sterke gembersmaak meer naar voren komt.

Op je gezondheid!

Een beetje gember in je dieet doet wonderen: het heeft nogal wat positieve eigenschappen. Gember zit ten eerste boordevol antioxidanten, vitamine B, mineralen en vezels. Het verlaagt de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem en werkt ontstekingsremmend. Dankzij het stofje gingerol helpt gember tegen misselijkheid en braken. Ook bevordert het de spijsvertering en verzacht het griepverschijnselen. Kopje gemberthee, anyone?

Gember voor de dorst

Zin gekregen in een gemberdrankje? Probeer eens een Moscow Mule of een Virgin Perfect Storm!

MOSCOW MULE

Meng 5 centiliter wodka met 2 centiliter vers limoensap en een flesje Fever-Tree Ginger Beer. Serveer met een limoenpartje en een beetje citroengras.

VIRGIN PERFECT STORM

Schenk 2 centiliter (alcoholvrije) Monin Rum in een glas, en voeg een flesje Fever-Tree Ginger Beer toe, samen met het sap van een kwart limoen. Het resultaat is een heerlijke mocktail!

Dit is een partnerbijdrage van Fever-Tree.