Foodpairing met de zomerbieren van 2017 (deel 2)
Before Article

Foodpairing met de zomerbieren van 2017 (deel 2)

Vorige week las je over een bijzondere selectie zomerbieren van 2017, inclusief koppeling naar gerechten! Deze week deel 2, met vier nieuwe bieren. Zo weet je deze zomer precies welke combinaties je het beste kunt serveren aan je gasten. 4x foodpairing met populaire en bijzondere zomerbieren.

De grote variëteit aan smaken van zomerbieren maakt het mogelijk om bij ieder gerecht een passende keuze te vinden. Serveer het bier wel in het juiste glas, de vorm van het glas heeft namelijk invloed op de smaak. Neemt het te veel ruimte in beslag om van elk speciaalbier een eigen glas te hebben? Maak dan keuzes en gebruik glazen zonder opdruk.

Duvel Tripel Hop Citra | 9,5%

Vanaf maart 2017 is dit bier permanent verkrijgbaar, nadat het werd verkozen tot favoriet bij de blind tasting kit van Duvel. Het biertje bevat de smaak van pompelmoes, limoen, cassis en tropisch fruit.
Lekker bij: de frisse stijl met een bittere nasmaak leent zich perfect voor combinaties met visgerechten als gegrilde zalm. Maar ook pittige en belegen kaas als bite doet het goed.
Recept: Bitterbal gamba-zalm

Bronckhorster Hoptimist | IPA, 9,5%

In dit bier zit de alcohol bijna verstopt achter alle smaken. Je proeft citrussmaken, toffee en tropisch fruit. Het is een typisch hopbier met een zoete karamelsmaak en een lichtbittere nasmaak.
Lekker bij: gekruide gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen, zoete desserts
Recept: Wilde eend, noedels, snijbonen en groene curry 

Corona | Mexiaans, 5,9%

Voor het eerst gebrouwen in 1925 in Mexico en eind jaren 70 voor het eerst geëxporteerd. Inmiddels is de brouwerij overgenomen door AB InBev waardoor Corona wereldwijd bekend is. Aan het ‘lager’ bier dat de basis vormt voor dit bier is een tequila aroma toegevoegd, waardoor het een zoete smaak krijgt. Al een paar jaar een trend, maar we blijven dit nog wel even zien.
Lekker bij: Lichte gerechten. Lichtpittig uit de Mexicaanse keuken (nacho’s, tortilla’s) of visgerechten.
Recept: Tortilla met pittige watermeloensalade

Radler citroen | 2.0%-0.0%

Dit frisse zomerbier blijft booming. De naam zou komen van kroegeigenaar Franz Kugler, die zijn wielertoeristen (in het Duits Fahrradler) wilde verfrissen met een combinatie van bier en citroensap. Het alcoholpercentage werd daardoor lager. Er zijn tegenwoordig ook veel alcoholvrije varianten.
Lekker bij:
een dessert of luchtig hapje waar citroen of een andere citrusvrucht in is verwerkt.
ReceptCitroen-kurkuma macaron

Wil jij meer weten over hoe je de beste bier-spijscombinaties aanbiedt? Bij ZiN Inspiratielab bieden wij jou de mogelijkheid om een training te volgen. Klik hier voor meer informatie over de kracht van bier. Ruik, proef en geniet!