Vier bijzondere trends van dit moment
Before Article
Art tea

Vier bijzondere trends van dit moment

Laat je inspireren door deze bijzondere trends uit alle windstreken. Van high tea kunst uit Londen tot emoji’s op het menu in Bangkok. 

High tea kunst

Art Afternoon Tea is een soort high tea, maar dan met patisserie die volledig is geïnspireerd door beroemde kunstwerken. Patissier Mark Perkins baseerde zijn kunstwerkjes op de werken van kunstenaars die op dit moment exposeren in Londen. Ze ontwikkelde hij een spierwit kubustaartje vol spatten naar de stijl van Damien Hirst, een kokscakeje in rood en roze naar het werk van schilder Mark Rothko en een knalgeel geglazuurde chocolademousse geïnspireerd op het werk van Yayoi Kusama. Echte eetbare kunst met lokale inspiratie.

Mermaid bowl

Mermaid food

De blauwgroene gerechten zijn de nieuwe trend op Instragram. Foodstylist Adeline Waugh maakte de mermaid toast, plaatste de foto online en de foodtrend was geboren. De blauwgroene kleur komt van spirulina, een algenpoeder dat bekend staat als superfood door de grote hoeveelheden proteïne, ijzer en vitamine B. Als opvolger van de unicorn trend is ook mermaid food kleurrijk en fun. Twee belangrijke ingrediënten om te scoren op social media.

De groenteslager

Bij de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods hebben ze een ‘produce butcher’ (groenteslager) in dienst genomen. Je haalt je groenten op de groenteafdeling, loopt naar de groenteslager en daar laat je alles snijden, snipperen of raspen. Ze willen op deze manier de groente-eter meer tegemoet komen. In tegenstelling tot de normale slager vragen ze bij Whole Foods 1 dollar per pond voor het snijden van de groenten.

emoji-menu

Emoji’s op het menu

Restaurant Gaggan in Bangkok serveert een 25-gangen emoji-menu. Wat je precies gaat eten blijft een verrassing omdat de emoji’s op het menu alleen een gerecht uitbeelden wat je gaat eten. Bij dit menu staan je zintuigen op scherp om te proeven, ruiken en voelen wat je eet. Pas aan het einde van de maaltijd krijg je het echte menu dat je onder het doorzichtige papier kunt houden waar het 25-gangen emoji-menu op staat.