Cressen: klein met een groots effect
Before Article
scarlet cress

Cressen: klein met een groots effect

“Onze producten zijn niet bedoeld als decoratie”, aldus Rob Baan over de cressen en specialties van Koppert Cress. In Exclusief magazine Take it slow (verschijnt 9 februari) vertelt hij uitgebreid over zijn favoriete smaakmakers, legt hij het verschil uit tussen cressen en specialties en vertelt hij over de visie van zijn bedrijf.

Een legio horecagelegenheden hebben intussen ontdekt dat je geweldige smaakcombinaties met de kiemplantjes kunt maken; bij zo’n 70.000 restaurants in Europa worden de producten van Koppert Cress al geleverd. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. Hierbij alvast twee lessen over cressen en specialties.

Koppert Cress

Ultieme smaakmaker

Elke cress-soort en specialty heeft een specifieke smaak. In het assortiment van Koppert Cress zitten 65 producten met ieder hun unieke smaak. Het ontwikkelen van een nieuw product kan enkele dagen tot enkele jaren in beslag nemen, waarvan maar ongeveer 10 procent uiteindelijk in het assortiment komt. Koppert Cress zoekt naar innovatie voor de gastronomie met opvallende smaken en vormen. Dat er nog genoeg te ontdekken valt blijkt wel uit het feit dat er wereldwijd 16.000 eetbare planten zijn.

Super gezond

Doordat je cressen rauw eet, zitten ze vol vitamines en mineralen. Ze bevatten een hoog percentage zogeheten inhoudsstoffen die dienen als natuurlijke bescherming tegen bijvoorbeeld insecten en schimmels. Inhoudsstoffen zijn de werkzame stoffen in geneeskrachtige planten, waaronder belangrijke antioxidanten.