4x inspirerende cocktailbars
Before Article
cocktailbar

4x inspirerende cocktailbars

Van cocktails tot mocktails en op het terras of gewoon aan de bar. Mixdranken zijn nog altijd razend populair onder gasten. Hoe je onderscheidend aanhaakt op deze trend? Laat je inspireren en bezoek deze voorbeelden eens.

Dandelyan (Londen)
cocktailbar
De beste cocktailbar ter wereld volgens het prestigieuze genootschap Tales of the Cocktail. En overigens ook de beste internationale hotel bar en met het beste internationale bar team. De bar serveert zowel innovatieve eigen dranken als klassiekers met een twist. Het menu, Vices of Botany, is verdeeld in vier onderdelen: Faith, Lust, Currency and Rock ‘n’ Roll. Aangevuld met klassiekers en alcoholvrije cocktails. Oprichter Ryan Chetiyawardana is soms wel een jaar bezig met een nieuw menu. Niet alleen om de smaken perfect te krijgen, maar vooral om er zeker van te zijn dat het concept volledig klopt. Zo staat het huidige menu voor het ontvluchten van de werkelijkheid en guilty pleasures. De barinrichting met groene marmeren bar, meubels van roze leer en afbeeldingen van de Thames maakt de beleving af.

Swift (Londen)cocktailbarVolgens Tales of the Cocktail de beste internationale nieuwkomer. Swift wilt zich onderscheiden van andere hippe Londense cocktailbars door een stuk toegankelijker te zijn. Bij deze bar hoeven gasten niet te reserveren voor een kwaliteitscocktail en staan ze niet uren in de rij te wachten om binnen te komen. De barruimte bij binnenkomst is gericht op gasten die bijvoorbeeld voor het eten of uitgaan willen genieten van een ‘snelle’ cocktail. Gasten die meer tijd hebben, gaan naar de comfortable Downstairs Bar. Met sofa’s, bediening aan tafel en zwaardere dranken voor langzamere consumptie. Bartenders geven gasten advies over de kaart, terwijl in weekenden op de achtergrond live pianomuziek klinkt.

Dr. (Rotterdam)cocktailbarVoor wie zich in eigen land wil laten inspireren door cocktails van Nederlands beste bartender. Alberto Matellana, Dutch Diageo World Class Bartender of the Year 2017, serveert ze in speakeasy bar Dr. Naar eigen zeggen kon hij die prijs alleen bereiken door het hoge niveau van zijn collega’s daar. Let op: je krijgt alleen een ‘cocktailconsult’ als je een afspraak hebt gemaakt. Na de aanmelding via de website ontvang je een uniek patiëntennummer dat bij de entree als het ware als wachtwoord dient. Eenmaal binnen beland je in de crème de la crème van de Rotterdamse cocktailwereld.

The Tailor (Amsterdam)
cocktailbar
De bar van Grand Hotel Krasnapolsky won dit jaar de Best Hotel Bar Award Amsterdam. De kwaliteit van de cocktails zijn van hoogstaand niveau, evenals de service. Het kleermakersvak en de op maat gemaakte cocktails lopen als een rode draad door het menu en het decor. De cocktailkaart met onder andere huisgemaakte likeurs komt van Tess Posthumus, International Bartender of the Year 2016.

Meer inspirerende hotelbars zoals in Grand Hotel Krasnapolsky?