Inspiratie: 4x bijzondere restaurantinterieurs
Before Article
restaurantinterieurs Kat & Theo

Inspiratie: 4x bijzondere restaurantinterieurs

Met een goede menukaart en topservice trek en bind je gasten, maar een onvergetelijk interieur is zeker ook je visitekaartje. Over een kleine twee maanden worden de Restaurant & BarDesign Awards bekendgemaakt, een internationale verkiezing voor de mooiste restaurants ter wereld. Laat je inspireren door enkele van de winnaars van vorig jaar.

Deze internationale zaken vallen op met hun interieur:

Blue Wave Bar (Barcelona)

Een voorbeeld van een interieur dat perfect aansluit bij de omgeving. De inrichting van deze bar aan de haven van Barcelona is geïnspireerd door een golf. Een golf die richting de kust gaat en daar breekt welteverstaan. Vandaar het vele blauw en de bijzondere lichtval. Wat opvalt bij binnenkomst: de ruimte is vol reflecties en spiegelingen. Dit komt mede door de speciaal ontworpen keramische tegels in meerdere kleuren. Door de unieke kleurencombinaties is het de ideale plaats om heerlijk van een cocktail te genieten na het varen.

Blue Wave Bar

German Gymnasium (Londen)

Geef een pand uit 1864 een moderne twist en wie weet krijg je zoiets als German Gymnasium. (Al is dat natuurlijk niet zo eenvoudig als het klinkt). Hier vonden ooit de eerste indoor Olympische Spelen plaats. Inmiddels is het een restaurant dat een en al luxe uitstraalt. Van de zuilen die bewaard zijn gebleven tot de leren banken tot de schilderijen aan de muur. Warme tinten gecombineerd met kleurrijke roze en rode details maken van een bezoek aan dit restaurant een adembenemende beleving.

German Gymnasium London

Kat & Theo (New York)

Hout, steen, staal. Die combinatie maakt het sfeervolle industriële decor van Kat & Theo. Gasten kunnen plaatsnemen op comfortabele banken aan tafel of op de krukken voor een drankje aan de bar. Eyecatchers zijn de stalen constructies waar robuuste lichtbronnen aan bevestigd zijn en het houten plafond. Op de achtergrond knispert een aangenaam vuurtje. En de open keuken maakt de beleving af.

Kat & Theo

The Printing Press (Edinburgh)

Iets minder kleurrijk dan eerder genoemde voorbeelden, maar zeker een bijzondere ervaring. Bij binnenkomst in The Printing Press maak je een stap terug in de tijd. Met leren stoelen, zwart-witte marmeren tegels en typemachines als detail is het interieur een knipoog naar de rijke historie van het pand. Waar schrijfster Susan Ferrier in 1780 aan haar boeken werkte. Het totale interieur draagt bij aan een klassieke beleving.

The Printing Press

Bekijk hier meer opvallende interieurs.