Trendalert: 5 (gezonde) dranktrends in 2017
Before Article
dranktrends

Trendalert: 5 (gezonde) dranktrends in 2017

Komend jaar zetten we nog meer in op gezonde en natuurlijke dranken. Van beukensap, snackdranken tot pittige dranken; ontdek de gezonde dranktrends voor 2017. Fine Dining Lovers zette enkele van de meest opvallende dranktrends op een rij.

De opmars van opvallende plantensappen
Leveranciers brachten in het afgelopen jaar als frisdrankvervanger steeds meer smaakvolle mineraalwaters op de markt. In het nieuwe jaar neemt ook de vraag naar nog ‘groenere’ drankjes toe. Creatieve horecaprofessionals serveren met eigen gezonde plantendranken hun gasten een onvergetelijke beleving. We hebben het bijvoorbeeld over cactussap en kokoswater. Maar in het afgelopen jaar werden ook andere opvallende soorten steeds populairder: zoals esdoornsap en beukensap. Ontzettend gezond en ook prima te gebruiken in smoothies of cocktails.

‘Snackdranken’ als maaltijdvervanger
Ideaal voor je gasten die weinig tijd hebben voor een uitgebreide maaltijd: serveer drinkbare maaltijden als lunchvervangers. Combineer lijnzaad, chia of quinoa met sappen, fruitextracten of groenten. Zo bereid je een drankje vol vezels, vitamines en mineralen. Voedzaam, gezond en ook ideaal voor to-go! 

Koffie, thee en infusies met een natuurlijke smaak
Van verse bereiding, kwaliteitsapparatuur tot opvallende presentatie aan tafel. Steeds meer horeca-ondernemers zetten in op beleving als het om koffie, thee of infusies gaat. Het maakt je zaak onderscheidend en je gast wil er meer voor besteden. Beleving zit ‘m natuurlijk in het totaalconcept, maar smaak maakt er een belangrijk onderdeel van uit. Want serveer je je gast een ‘dertien-in-een-dozijnkoffie’ of ga je voor kwaliteit? En serveer je thee of zet je theeën op de kaart die perfect combineren met de smaak van je gerechten?

In 2017 zet de vraag naar versbeleving door: gasten willen meer en meer de natuurlijke smaken van de producten proeven. Ga dus voor licht gebrande koffiebonen, verse thee of -anders- voor kwaliteitsconvenience.  

Om ook in de gaten te houden: pittige dranken
Wil je je op andere manieren onderscheiden met dranken? Experimenteer in het nieuwe jaar gerust met pittige dranken op de kaart. Denk aan sappen en frisdranken met cayennepeper, chilipeper, wasabi of gember. Ze worden steeds populairder.

Lees hier meer over het onderzoek van Fine Dining Lovers.