Before Article
matt orlando

Toptalent uit het buitenland: 3 lessen van Matt Orlando

Matt Orlando is nog niet eens 40 jaar oud, maar hij heeft al een mooie carrière achter de rug. Uitschieters op zijn cv zijn restaurants Per Se in New York en het Britse Fat Duck.

De geboren Amerikaan is nu alweer vijf jaar actief in Denemarken. Eerst als chef-kok van Noma, inmiddels alweer tweeënhalf jaar met zijn eigen restaurant Amass in Kopenhagen.

Zijn drie basislessen:

  1. Eigen keuken betekent eigen producten. Duurzaamheid en smaak moeten hand in hand gaan. De tuin van Amass is hiervoor van cruciaal belang. Tegenover restaurant Amass heeft Orlando zijn eigen tuin van 500 vierkante meter, waar een verscheidenheid aan kruiden, bloemen en groenten groeien die elke dag in zijn menu zijn opgenomen.
  2. Niet overdrijven met ingrediënten en kruiden. Twee op een bord is meer dan voldoende. Focus je op twee kruiden met een intense smaak, die het gerecht completeren.
  3. Geef de wereld iets terug. Bij Amass beseffen ze dat ze deel uitmaken van een veel grotere gemeenschap en zij zien het als hun verantwoordelijkheid om de volgende generatie iets mee te geven. Daarom is het Amass Green Kids programma ontwikkeld dat jongeren in Kopenhagen leert over voedsel, landbouw en koken.