Before Article

Toptalent uit het buitenland: 3 lessen van Angela Dimayuga

Angela Dimayuga is een rising star in de New Yorkse horeca. De Filipijnse is nog geen dertig jaar oud, maar toch al dé chef-kok van het populaire Mission Chinese Food.

Dimayuga wist als kind al dat ze een chef-kok wilde worden. Toch koos ze, op advies van haar vader, niet voor een culinaire opleiding maar ging ze ‘gewoon’ studeren. Haar eerste baantje is echter wel in de keuken, als kok bij het Vinegar Hill House in Brooklyn. Daar wordt ze opgepikt door de bekende Koreaan Danny Bowien, de chef-kok en eigenaar van Mission Chinese Food. Inmiddels heeft hij een stapje opzij gedaan in de keuken en is de Filipijnse de chef.
Drie basislessen van Angela Dimayuga:

  1. Neem de tijd voor een nieuw menu en overdenk ieder nieuw gerecht. Discussieer eerst over welk idee je hebt, welke ingrediënten je wilt gebruiken en hoe het gerecht moet heten. Test het gerecht goed vooraf. Dimayuga heeft ooit de fout gemaakt een nieuw gerecht op het menu te zetten en achteraf te testen, waardoor er uiteindelijk veel tijd in het herstellen van het gerecht is gaan zitten. Nu kost het haar slechts een uur om een nieuw gerecht te ontwikkelen.
  2. Haal inspiratie uit je jeugd. Ze serveert haar gasten een met ei en worst gevulde kip. Dat recept komt van haar Filipijnse oma. Dimayuga vraagt $75 voor dit gerecht. Bedankt oma!
  3. Wees anders. De noedels die Dimayuga serveert worden custom-made geproduceerd voor Mission Chinese Food New York. De basis is Matcha (Japanse groene thee in poedervorm) en spinazie, waardoor het een groene kleur heeft. Dat is weer wat anders dan thee.