Before Article
Regenachtige zomer

Omzet maken in een regenachtige zomer

“Natte maand slecht voor horeca” kopte veel nieuwsplatformen in juni nog. Voor festivals en evenementen is er zelfs het Slecht Weer Fonds in het leven geroepen om de continuïteit van getroffen buitenluchtevents te waarborgen. Slecht weer kan een flinke deuk in de omzet betekenen, maar met de juiste maatregelen kun je toch het beste uit een regenachtige zomer halen.  

  1. Het terras op met de juiste maatregelen
    Als het dan eindelijk kan zit de Nederlander het liefst buiten, ook met iets minder weer, mits ze droog en warm zitten. Parasols zijn naast goede zonneschermen ook ontzettend handig bij regen. Investeer daarom in parasols van goede kwaliteit met waterdichte doeken, het liefst vierkant. Zo voorkom je dat er water tussen twee parasols valt. Bij lagere temperaturen zet je de terrasheaters aan. Een aantal verschillende standen is dan handig, zodat je op een milde dag toch een lichte warmtegloed kunt aanzetten. Voor bescherming tegen de wind kun je zeilen aan de zijkant van je terras aanschaffen of kiezen voor speciale windschermen.
  2. Stel een zomers menu samen
    Weer of geen weer, een zomerse kaart brengt gasten in een zonnige stemming. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Caribische gerechten als kokospannenkoekjes of een sweet chili rumcake. Je kunt ook kruiden gebruiken om gerechten op te fleuren. Door specerijen met elkaar te mixen maak je zelf de lekkerste combinaties. Van pittig tot zoet, je bepaalt zelf de smaak! Gebruik daarnaast ook kleurrijke borden en serveer cocktails in opengesneden kokosnoten.
  3. Buiten regen? Binnen zon!
    Als gasten niet buiten kunnen zitten door het slechte weer, zorg je toch gewoon dat het binnen zomer lijkt? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, versier je interieur zo dat je gasten het gevoel hebben alsof ze zich in een tropisch land begeven. Organiseer cocktailworkshops, zet alleen maar zomerhits op of houd een salsa avond. Heb je hier zelf geen ervaring mee? Geen probleem, er zijn genoeg aanbieders! BarEntertainment organiseert een cocktail-avond voor jou, maar je kunt je personeel ook een opleiding laten volgen op scholen als de European Bartender School. Een investering die je terugkrijgt!