Before Article
duurste gerechten ter wereld frrrozen haite chocolate

Inspiratie: dit zijn de 5 duurste gerechten ter wereld

Als je toegankelijkheid wilt uitstralen, kun je deze gerechten maar beter niet op de kaart zetten.  Dit zijn de duurste gerechten ter wereld

Hardlopers zullen het in jouw restaurant niet worden. En veel marge pak je er ook niet op. Maar een ding is zeker: het levert wel naamsbekendheid op. Het doel van deze (te) luxe gerechten (of slimme marketingacties?): roering. 

5. Pink bite burger 6.400 euro

Een dure burger, met een grote symbolische waarde. De Pink bite burger werd geserveerd voor 7.000 dollar. Niet door de dure ingrediënten of unieke ambacht, maar vooral omdat de opbrengst naar een goed doel ging. Tijdens een wedstrijd van Pink Caravan – een organisatie die borstkanker onder de aandacht wil brengen – bracht deze burger het meeste op. Al zijn de 3.500 en 3.175 dollar voor de nummer twee en nummer drie ook nog wel aardige bedragen.  

Duurste gerechten ter wereld pink bite burger

4. Fortress stilt fisherman indulgence – 13.325 euro

DUO restaurant van Fortress Resort & Spa in Sri Lanka belooft de ultieme dessertervaring. Een hap doet je vergeten waar je bent. Maar pas wel op waar je hapt, want je krijgt bij het dessert een 80 karaats aquamarijn. Voor de rest vind je in de schaal een bladgoud cassata, met een compote van mango en granaatappel en crèmelikeur, overgoten met een sabayon van Dom Perignon. En dan hebben we het nog niet gehad over het handgemaakte chocolade figuur van een visser.

duurste gerechten ter wereld fortress stilt

 3. The Frozen Haute Chocolate Ice Cream – 23.000 euro

Denk aan 28 verschillende soorten cacao, waarvan 14 tot de duurste ter wereld behoren. En verder vooral heel veel goud en diamanten. Zelfs de slagroom is goud van kleur. En dan hebben we het nog niet gehad over de chocoladetruffel van Knipschild (à 2600 euro per pond). Dat ijs serveer je natuurlijk met een gouden lepel bedekt met diamanten. Ja. dat krijg je als je het New Yorkse restaurant Serendipity 3 samen met een luxe juwelier een dessert laat verzinnen.

duurste gerechten ter wereld frrrozen haite chocolate

2. Pudding – 31.738 euro

Pudding goedkoop? Laat het chef Marc Guibert van Lindeth Howe Country House Hotel maar niet horen. Zijn pudding lijkt sprekend op een Fabergé ei. De chocoladepudding wordt opgeleukt met bladgoud, champagne, kaviaar en een 2-karaats diamant. Omdat het kan. Klein puntje: je moet het gerecht twee weken van te voren bestellen. Er gaat namelijk nogal wat tijd zitten in de mise en place. 

duurste gerechten ter wereld faberge

1. Strawberries Arnaud – 3.63 miljoen euro

Hoe maak je een huwelijksaanzoek onvergetelijk? Met een dessert natuurlijk. Tenminste, volgens eigenaar Katy Casbarian van Arnaud’s in New Orleans. Het dessert bestaat uit aardbeien met onder meer een marinade van kruiden, citrus, rode wijn en vanille ijs. En – het gaat natuurlijk om een huwelijksaanzoek – een 7-karaats diamanten ring.

duurste gerechten ter wereld strawberries arnaud